Wouter Hoeffnagel - 02 oktober 2014

Security experts lichten F-Secure partners in over laatste trends in securityland

Het partnerevent van F-Secure heeft op 30 september plaatsgevonden op het landgoed Wolfslaar in Breda. Het event werd afgetrapt door security icoon Mikko Hyppönen. Als Chief Research Officer bij F-Secure, ervaren TedX spreker, columnist en overheidsadviseur, weet hij als geen ander te vertellen wat de laatste trends in de beveiligingswereld zijn. Mikko boeide de bezoekers met zijn presentatie over de meest uiteenlopende online bedreigingen die vandaag de dag spelen: van het illegaal minen van bitcoins tot het heel simpel aantonen hoe veel informatie onbeveiligd op internet te vinden is.

Ook sprak Mikko zijn zorgen uit over cyberterrorisme. Bekende hackers verdwijnen uit beeld, maar onlangs is ontdekt dat zij zich in onder andere Syrië en Irak bevinden binnen de terreurgroep IS. Zorgwekkend dus. Wel geeft Mikko aan dat dit niet voor iedereen gevolgen heeft. Op het gebied van beveiliging moet je bekijken wie bij jouw data zou willen. Dan weet je ook meteen wat de beste manier van bescherming is.

Awareness rond internetbeveiliging
F-Secure concludeert naar aanleiding van de prestatie van Mikko dat de awareness rondom internetbeveiliging nog flink opgeschroefd mag worden. Zodra iemand anders onze post opent of een camera in ons huis ophangt, vinden Nederlanders dat niet kunnen. Tegelijkertijd zetten Nederlander echter wel massaal hun gegevens en data op het Internet en vergeten dit te beveiligen. Ook bankieren zij online via onbeveiligde WiFi-netwerken, met als gevolg dat wachtwoorden en bankgegevens openbaar bekeken kunnen worden.

Ook Lari Utriainen, Product Manager PSB, gaf een presentatie op het event. PSB staat voor Protection Service for Business en is de zakelijke oplossing van F-Secure, gericht op het MKB. Deze oplossing biedt IT-security diensten voor alle apparaten: PC, Mac, server, Android, iOS en is leverbaar vanuit één management portal. In de presentatie werd ingegaan op de mogelijkheden die de portal biedt. Zo werd duidelijk dat een reseller vanuit de portal alle devices van zijn klant kan beheren, monitoren en installeren en kan vanuit dezelfde portal op elk moment het precieze aantal licenties besteld worden. Daarnaast werd gesproken over de software updater die automatisch de software update, ook van andere partijen.

Partner Programma van F-Secure
De laatste presentatie is verzorgd door Pascalle Versleeuwen, Marketing Manager Benelux. Versleeuwen vertelde over het nieuwe Partner Programma van F-Secure. Ook de voorwaarden voor het programma en de voordelen die partners hiermee kunnen opdoen werden belicht.

De dag werd afgesloten door Aart Jonkers, Corporate Business Manager Benelux, die verschillende acties belichtte. Zo loopt de Trade-In actie, waarmee resellers een iPhone 6 kunnen winnen met de More to Sell actie. De focus ligt hierbij op de verkoop van younited for business (file sharing en data opslag) en stipte hij de Renewal Promotie aan. Ook werd stil gestaan bij de populaire app ‘Freedome’, die een VPN-tunnel creëert zodat een bezoek aan een openbaar WiFi-netwerk ook daadwerkelijk veilig wordt. Dataverkeer wordt vrijgemaakt van trackings en virussen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!