Wouter Hoeffnagel - 02 oktober 2014

Login Consultants lanceert de Login Online Desktop

Login Consultants, leverancier van werkplekoplossingen op basis van Server Based Computing (SBC) en Virtual Desktop Infrastructures (VDI), lanceert Login Online Desktop. De oplossing is gericht op organisaties met 250 tot 5.000 werkplekken en is volledig cloudgebaseerd.

“We zijn ervan overtuigd dat de desktop uit de cloud - of de hybride vorm waarbij een deel on-premise wordt geplaatst - dé IT-werkplek van de toekomst vormt. We hebben de afgelopen jaren klanten gehad die op zoek zijn gegaan naar een cloud oplossing en teleurgesteld terug kwamen van dit avontuur met de vraag of wij zelf een oplossing hadden. Nu hebben we hier een perfect antwoord op: de Login Online Desktop,” zegt Chris van Werkhoven, Productmanager Login Online Desktop bij Login Consultants. “De interesse hiervoor is groot, nog voor de lancering van onze Online Desktop zijn er al drie organisaties aan het proefdraaien.”

Enterprise-oplossing voor de cloud
Login Consultants biedt met Login Online Desktop DaaS aan op basis van VMware Horizon DaaS (voorheen Desktone). De oplossing biedt desktops uit de cloud worden aan met een speciaal voor de cloud ontwikkeld product. “De voordelen van deze ware cloud oplossing zijn evident. Innovatie zit in het cloud platform ingebouwd en technische ontwikkelingen worden dynamisch gevolgd. Verder heeft het platform een hoge beschikbaarheid ‘by-design’, een ongelimiteerde schaalbaarheid over meerdere geografische locaties en datacenters en is het multi-tenant,” vervolgt van Werkhoven. “Multi-tenancy is extreem belangrijk voor cloud oplossingen omdat dit op een veilige en heldere manier de rollen en taken van de service provider, IT en de klant kan scheiden.”

Bestaande DaaS-oplossingen in de cloud zijn ‘kale’ desktops, waaraan een klant zelf bedrijfstoepassingen, beleidsinstellingen en backoffice-integratie moet toevoegen. Login Consultants gebruikt de multi-tenancy van het VMware-platform om een business-enabled online desktop te creëren, waardoor een heldere rolverdeling ontstaat. Login Consultants gaat hiervoor partnerschappen aan met verschillende service providers in binnen- en buitenland om zo te kunnen voldoen aan specifieke geografische eisen ten behoeve van bijvoorbeeld compliance.

“De service providers doen waar ze heel goed in zijn: het aanbieden en onderhouden van servers en infrastructuur in hun datacenters inclusief de VDI-oplossingen (IaaS). Onze toegevoegde waarde zit hem in business-enablement,” aldus van Werkhoven. “Wij vormen de brug tussen de service provider en de IT-afdeling van de klant. Onze jarenlange ervaring, best practices en onze eigen beheertools hebben we op de cloud geprojecteerd om de klant helemaal te ontzorgen. We bieden een enterprise desktop uit de cloud aan, die voorzien is van een gepersonaliseerde workspace, evenals bedrijfsapplicaties en een Enterprise App store. Deze workspace is volledig beheerd en optimaal toegespitst op de betreffende organisatie. En zo doen ook wij precies waar wij goed in zijn.”

Prijs
De klant betaalt voor deze volledig beheerde desktop een vast bedrag per desktop per maand. Klanten kunnen de afgenomen capaciteit nauwkeurig afstemmen op hun daadwerkelijke behoefte en hoeven geen licenties af te nemen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!