Wouter Hoeffnagel - 02 oktober 2014

Onderzoeksbureau Gartner neemt ZyLAB op in ‘The File Analysis Market Guide, 2014’

ZyLAB, leverancier van eDiscovery en Information Risk Management oplossingen, maakt bekend door Gartner op te zijn genomen in de File Analysis Market Guide als leverancier van File Analysis oplossingen om betere informatiemanagement beslissingen te kunnen nemen voor ongestructureerde data.

Gartner nam ZyLAB ook al op in eerdere Hype Cycles onder de rubriek "File Analysis". File Analysis verwijst naar oplossingen die worden ingezet om te identificeren waar welke bestanden zijn opgeslagen en wie er toegang toe heeft. File Analysis maakt het mogelijk om persoonsgegevens te anonimiseren, intellectueel eigendom te beheren en beschermen en overbodige en verouderde gegevens die kunnen leiden tot zakelijke complicaties, te vernietigen.

Volgens Gartner wordt File Analysis ingezet voor drie primaire redenen:

  • om operationele efficiëntie te verhogen
  • om kosten te verlagen
  • om zakelijke risico's te verkleinen

Need to know
In de Market Guide schrijft Gartner: “ZyLAB betreedt deze markt vanuit het perspectief van en met een erfenis in eDiscovery. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in de juridische gemeenschap en wordt op grote schaal gebruikt door overheden en organisaties op het gebied van rechtshandhaving. ZyLAB legt de nadruk op activiteiten zoals IP bescherming en detectie, fraudeonderzoek, eDiscovery en het op een verantwoorde manier opruimen van overbodige data. ZyLAB ondersteunt 200 opslagtypes en 700 bestandsformaten in 450 talen. Dit maakt het een goede keuze voor internationale bedrijven."
Schaalbaar van "nice to know" naar "need to know"

Jan Scholtes, Chief Strategy Officer van ZyLAB: "De meeste organisaties hebben indrukwekkende handboeken voor compliance, maar in de praktijk wordt er maar weinig daadwerkelijk actief gemonitord op mogelijke overtredingen. Dergelijke schendingen laten bijna altijd digitale sporen van bewijs achter. ZyLAB’s file analyse technieken in combinatie met ons Legal Review platform zorgen ervoor dat accountants en onderzoekers automatisch kunnen zoeken naar bewijzen van mogelijke schendingen en deze vervolgens zonder veel inspanning, effectief kunnen beoordelen, opvolgen en indien nodig escaleren."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!