Wouter Hoeffnagel - 03 oktober 2014

Nederlander geniet veel privacy op de werkvloer

Privacy is voor kenniswerkers één van de belangrijkste aspecten van hun werkomgeving. Naast privacy scoren ook toegang tot informatie, technologische ondersteuning en collega’s om mee samen te werken hoog op de prioriteitenlijst van kenniswerkers.

Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek onder meer dan 10.000 kantoormedewerkers van grote bedrijven in 14 landen, dat in opdracht van werkomgevingspecialist Steelcase is uitgevoerd. Nederland doet het in vergelijking met andere landen bijzonder goed als we kijken naar privacy op de werkvloer. Nederlanders zijn volgens Steelcase mobiele werknomaden die indien nodig een rustige werkplek kunnen uitkiezen waar zij ongestoord en zonder onderbrekingen kunnen werken.

Privacy en welzijn
Er lijkt een verband te zijn tussen privacy en het welzijn van werknemers. Kenniswerkers die een hoge mate van privacy op de werkvloer ervaren, spreken over een hoger welzijn. De werknemers zijn meer betrokken en productiever. Van de ondervraagden met een hoge mate van privacy:

  • kan 98% zich goed concentreren;
  • voelt 94% zich relaxed en op zijn gemak;
  • kan 94% in teamverband werken zonder te worden gestoord of onderbroken;
  • heeft 86% een keuze als het gaat om de werkplek;
  • is 94% tevreden over het geluidsniveau op de werkvloer.

Bij privacy op de werkvloer zijn twee vormen van privacy te onderscheiden: ‘informational privacy’ en ‘stimulation privacy’. Informational privacy heeft betrekking op de mogelijkheid die werknemers hebben persoonlijke informatie voor anderen af te schermen. Stimulation privacy verwijst naar mogelijkheden om storende omgevingsinvloeden te voorkomen of te beperken. Het gebrek aan informational privacy is vooral in Aziatische culturen een issue, terwijl in de Westerse wereld vooral de stimulation privacy onder druk staat. Ontwikkelingen die tot steeds min der privacy op de werkvloer leiden zijn:

  • de toegenomen mobiliteit;
  • het gebruik van mobiele devices;
  • de information-overload;
  • het feit dat in onze 24/7-economie werk en privé steeds meer in elkaar overlopen;
  • het stimuleren van interactie en samenwerking;
  • de doorgeschoten populariteit van de open kantooromgeving.

Keuze
Mensen met een eigenkantoor ruimte blijken duidelijk een hoger welzijn te ervaren (score van 7,1 op 10) dan mensen die geen eigen werkplek hebben (score van 5,8 op 10). Chris Congdon, director research communications bij Steelcase, benadrukt echter dat we niet en masse terug moeten naar individuele afgesloten kantoren: "Het gaat veel meer om de keuze en zeggenschap die iemand heeft om zelf een werkplek te kiezen. Een kenniswerker voert gedurende een werkdag doorgaans verschillende soorten taken uit en zal normaal gesproken door de dag heen verschillende gemoedstoestanden doorlopen. Op basis hiervan zal hij het ene moment de voorkeur geven aan een samenwerkplek en een andere keer aan een concentratiewerkplek."

De onderzoeksresultaten laten zien dat werknemers zeker niet altijd de mogelijkheid hebben flexibel te werken. Zo werkt 80 procent van de kenniswerkers wereldwijd nog altijd op een desktopcomputer, wat er in feite op neerkomt dat zij gebonden zijn aan één vaste werkplek en niet de mogelijkheid hebben om een meer rustige werkplek op te zoeken als zij dat zouden willen.

Nederland doet het zeer goed
Nederland is in vergelijking met andere onderzochte landen een positieve uitzondering. Een groot deel van de kenniswerkers in ons land werk met één of meerdere mobiele devices zoals een laptop, notebook, tablet of smartphone, al dan niet in combinatie met een vaste desktop computer. Nederlanders zijn hierdoor mobieler. Daarnaast hebben zij ook meer keuze over hun werkplek dan kantoormedewerkers uit andere landen. Nederlandse kantoren bestaan over het algemeen uit een gebalanceerde mix van private ruimtes (36%), een open kantooromgeving (28%) en een combinatie van beide (36%). De Nederlander is meer dan in andere landen een werknomade die al afhankelijk van zijn gemoedstoestand en de taken die hij moet uitvoeren zelf zijn werkplek kan kiezen (22%). 35% van de Nederlandse kenniswerkers werkt bovendien één of meerdere dagen vanuit huis. Slechts een klein percentage (11%) van de werkplekken is dan ook uitgerust met persoonlijke bezittingen.

80% van de Nederlandse kantoren vaker een restaurant of kantine (80% voor Nederland versus een gemiddelde van 62%) en 57% ruimtes om bezoekers te ontvangen. Deze percentages zijn hoger dan in andere landen (respectievelijk 62% en 48%). Dit soort speciale ruimtes helpt het lawaai in de eigenlijke kantooromgeving te beperken. Nederlanders zijn meer dan gemiddeld tevreden met het geluidsniveau op het werk en met de algehele werkatmosfeer. 29% van de Nederlandse kantoorwerkers omschrijft zijn werkomgeving als stimulerend. Wereldwijd ligt dit percentage op 20%.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!