Wouter Hoeffnagel - 03 oktober 2014

WatchGuard voorziet Dimension uit met Policy Mapping

WatchGuard Technologies, leverancier van geïntegreerde security platforms, breidt zijn oplossing voor network security visibility Dimension uit met een aantal nieuwe features. De belangrijkste nieuwe feature is policy mapping voor Unified Threat Management (UTM) en Next-Generation Firewall (NGFW) appliances. Dimension Policy Map geeft inzicht in het verkeer binnen het volledige netwerk en het effect van de geconfigureerde policies op dit verkeer. Daarnaast biedt de feature de mogelijkheid data snel te filteren en downdrillen om inzicht te verkrijgen in aanvullende details.

Security policies staan in firewalls centraal. De policies bepalen welk netwerkverkeer wel en niet wordt doorgelaten door de firewall. Een rapport van Verizon uit 2014 toont aan dat er een correlatie bestaat tussen een slecht geconfigureerde firewall en de waarschijnlijkheid van een lek in de security. Dimension Policy Map verzamelt de informatie over policies, interfaces, applicaties en gerelateerde traffic. De gegevens worden gevisualiseerd op een dashboard.

Audits van policy's
Gebruikers kunnen de verzamelde data onder andere inzetten bij audits van policy's, het opsporen van actieve en verkeerd geconfigureerde policies en voor de detectie van ongewone trafficpatronen. Ook kunnen gebruikers controleren of firewall policy's of veranderingen in de configuratie het beoogde effect van op trafficpatronen realiseren.

Naast Policy Map is de vernieuwde versie van Dimension uitgerust met nieuwe rapportagemogelijkheden, een nieuw dashboard met informatie over zero-day malware, details over websitebezoek en traffic, uitgebreide navigatie en certificatiemanagement. Dimension wordt gratis meegeleverd op het WatchGuard UTM- of NGFW-platform.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!