'Goedkope commodity servers zijn niet altijd geschikt voor enterprise applicaties'
05-10-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

'Goedkope commodity servers zijn niet altijd geschikt voor enterprise applicaties'

Goedkope commodity servers zijn niet altijd geschikt voor enterprise applicaties, zo vindt John Fowler, executive vice president van de Oracle Systems Froup tijdens de onlangs gehouden OpenWorld 2014 conferentie in San Francisco.

Volgens Fowler zijn standaard servers prima voor schaalbare webservices zoals van Google, Facebook en Amazon. Maar bedrijfskritische applicaties, zoals voor e-commerce, zijn beter af op een afgestemde (cloud) infrastructuur van hardware, software en services. Fowler zegt dat Oracle hiervoor de Engineered Systems levert die bestaan uit Infrastructure-as-a-Service (Iaas), Platform-as-a-Service (PaaS) en Software-as-a-Service (SaaS) applicaties.

Fowler zegt dat Oracle Engineered Systems verder ontwikkeld, omdat cloud applicaties altijd behoefte hebben aan goede hardware systemen die zorgen voor een hoge performance met in-memory compute voorzieningen. Oracle levert daarvoor nieuwe Sparc M7 processor die zorgt voor hoge database snelheden en applicatie performance. De Sparc M7 processor komt ergens in 2015 op de markt.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware