'HP splitst PC en Printer divisie af in apart bedrijf'
05-10-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

'HP splitst PC en Printer divisie af in apart bedrijf'

HP is van plan zich in twee bedrijven op te splitsen. Hierbij wordt de pc- en printer businesses ondergebracht in een aparte beursgenoteerde onderneming. Het andere deel richt zich op de zakelijke markt voor hardware, software en services. Dit meldt de Wall Street Journal.

Er wordt al jaren door analisten gesuggereerd dat HP's pc en printer divisie het best als een apart bedrijf verder moet gaan om focus te houden en goed geld te verdienen. Deze divisie deed 50 procent van HP's totale omzet en winst in het afgelopen kwartaal. Voormalig ceo Leo Apotheker probeerde in 2011 het bedrijf te splisten, maar moest toen exit. Naar verluidt gaat dat nu wel gebeuren.

EMC en VMware

De zakelijke tak wordt een echte enterprise divisie met een breed aanbod van servers, storage, netwerkapparatuur, beheersoftware, security, big data analytics, cloud en services.

Naar verluidt zou HP interesse hebben in VMware virtualisatiesoftware om dat aanbod te verbreden of zelfs geheel willen fuseren met VMware's moederbedrijf EMC dat storage oplossingen levert. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware