Witold Kepinski - 07 oktober 2014

Carapax IT zet autisten in

Op 2 oktober 2014 heeft ondernemer Addy Borst (foto) social enterprise Carapax IT opgericht. Carapax IT voert vanuit een eigen competence center, ICT werkzaamheden uit met mensen met autisme.

Dit alles vindt plaats binnen het perspectief van de Participatiewet. Het uitbesteden van IT gerelateerde werkzaamheden aan Carapax IT telt voor opdrachtgevers mee voor wat betreft het voldoen aan de Participatiewet. Bovendien geeft het invulling aan de CSR (Corporate Social Responsibility) van de opdrachtgever. Gemeenten en UWV werken mee omdat zij hierin een reële mogelijkheid zien om arbeidsgehandicapten aan het werk te krijgen. De zeer gemotiveerde normaal tot hoogopgeleide ICT’ers met autisme zien een kans om eindelijk aan de slag te kunnen in een werkomgeving waarin ze kunnen floreren, met een begeleiding die dit mogelijk maakt, aldus Borst.

Achter Carapax IT staan nog twee andere ondernemers. Ronald van Vliet (45), oprichter van Specialisterren. Hij brengt kennis in op het gebied van finance en commercie en heeft ervaring in sociaal ondernemen met ICT’ers met autisme. Hetzelfde geldt voor Marcel Hurkens (55), oprichter van NoXqs, hij adviseert in HRM. 

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!