Wouter Hoeffnagel - 07 oktober 2014

NETGEAR lanceert nieuwe draadloze access points, firewalls en storage

NETGEAR introduceert een nieuw aanbod met draadloze access points, firewalls en storage. De zakelijke producten zijn gericht op het onderwijs en kleine en middelgrote bedrijven (MKB).

Het gaat om de access points Dual Band High Powered 802.11n Weatherproof Outdoor Access Point (WND930) en Dual Band 802.11ac Wireless Access Point (WAC120). Daarnaast lanceert het bedrijf de ProSAFE 8-Port Gigabit VPN Firewall (FVS318G-200) ProSAFE 4-Port Dual WAN Gigabit Firewall with SSL en IPsec VPN (FVS336G-300) en de ReadyNAS 2120 Series Network Attached Storage (RN2120-200).

Dual Band High Powered 802.11n Outdoor Access Point (WND930)
Het nieuwe NETGEAR WND930 Weatherproof Outdoor Access Point zorgt voor draadloos bereik in de openlucht. De oplossing is gericht op hotels, resorts, scholen, zorginstellingen, meergezinswoningen en andere organisaties die een draadloze dekking met een hoge doorvoersnelheid en een grote capaciteit nodig hebben voor parken, sportvelden, zwembaden, parkeerplaatsen en andere omgevingen in de buitenlucht.

De WND930 is een dual band concurrent 802.11n Outdoor Access Point dat tot 500 mW RF uitgangsvermogen combineert met een hoogvermogen interne antenne voor maximale dekking. De interne richtantenne van de WND930 zorgt ervoor dat hij kan fungeren als een point-to-point link tussen afgelegen locaties, maar hij kan ook in access point mode worden gebruikt met de optie voor een externe antenne, voor 360-graden dekking. De WND930 krijgt zijn voeding via redundante dual Power over Ethernet (PoE) Gigabit-poorten en kan zelfs andere PoE-apparatuur, zoals bewakingscamera’s, van stroom voorzien. De WND930 is eenvoudig te installeren en wordt geleverd met wandmontage en beugelmontagesets voor flexibele inzetbaarheid. Het access point heeft een industriële IP-67 behuizing met een ingebouwd verwarmingselement, waardoor de unit ook overweg kan met temperaturen onder het vriespunt.

Dual Band 802.11ac Wireless Access Point (WAC120)
Het nieuwe NETGEAR Dual Band 802.11ac Wireless Access Point biedt een next-generation WiFi voor kleine bedrijfsomgevingen. Het access point is gericht op gebruikers die één of meer access points gebruiken in hun kantoren of filialen voor het verbinden van laptops, smartphones, tablets, VoIP-telefoons en bewakingscamera’s. De WAC120 werkt met nieuwe en oude clients en ondersteunt gelijktijdige dual band op 2.4GHz en 5GHz met een gecombineerde doorvoersnelheid van maximaal 1.2 Gbps (300 Mbps op 2.4GHz en 867 Mbps op 5GHz), ruim vier keer sneller dan de oudere 802.11n-netwerken. Het WAC120 Access Point is ontworpen voor standalone desktopconfiguratie met een eenvoudige installatie.

De NETGEAR ProSAFE FVS318G VPN Firewall biedt veiligheid, toegang op afstand en betrouwbaarheid voor kleine zakelijke omgevingen met vijf tot tien gebruikers. De FVS318G integreert een krachtige firewall met IPsec VPN tunnels. De software configureerbare hardware DMZ-poorten ondersteunen publiekelijk toegankelijke serverinstallaties (zoals webservers). Door deze servers op een DMZ-segment te plaatsen worden publiekelijk toegankelijke servers gescheiden van privé-activa, zoals client laptops en desktops. De ingebouwde achtpoorts Gigabit-switch vereenvoudigt de LAN-connectiviteit aanzienlijk. De FVS318G wordt aangestuurd door een processor met hardware acceleratie. het access point biedt hiermee een WAN-to-LAN doorvoerprestaties tot 250 Mbps,

ProSAFE 4-Port Dual WAN Gigabit Firewall (FVS336G-300)
De NETGEAR ProSAFE Dual WAN Gigabit Firewall met SSL en IPsec VPN biedt ondersteuning van twee soorten VPN tunnels: SSL en IPsec. Hierdoor kunnen veilige netwerkverbindingen in kantoren worden opgezet voor maximaal 50 gebruikers. De VPN-router is voorzien van een firewall en biedt gelaagde bescherming inclusief DoS-bescherming, SPI, URL keyword filtering, logging, reporting, en real-time meldingen. Het apparaat is voorzien van vier Gigabit LAN-poorten en een reeks dual Gigabit WAN-poorten. De FVS336G biedt een WAN-to-LAN doorvoer tot 350 Mbps, tien keer sneller dan de voorgaande versie.

De vier-bays ReadyNAS 2120 heeft een 1U rackhoogte voor eenvoudige installatie in kleine kantooromgevingen en is bedoeld om vijf tot vijfentwintig gebruikers tegelijkertijd van dienst te zijn. De vernieuwde ReadyNAS 2120 heeft een nieuwe CPU die volgens NETGEAR tot 20 procent betere prestaties levert dan zijn voorganger.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!