Telindus en SCC onderhouden NetApp, Symantec Netbackup, Equallogic systemen bij Zuid-Holland
08-10-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Telindus en SCC onderhouden NetApp, Symantec Netbackup, Equallogic systemen bij Zuid-Holland

Telindus heeft de aanbesteding voor een raamovereenkomst voor de aanschaf van storage- en backupsystemen bij de provincie Zuid-Holland gewonnen. Eerder dit jaar kreeg Telindus ook de gunning voor de support van de storage-omgeving.

Dankzij deze overeenkomst is de continuïteit van de storage- en backupsystemen voor de komende drie tot vier jaar geborgd. Daarnaast ondersteunt Telindus de provincie Zuid-Holland bij het opstellen van een toekomstvisie met betrekking tot de uitbreiding en/of vervanging van de huidige systemen. De provincie Zuid-Holland maakt gebruik van NetApp-storage en Symantec Netbackup. Voor onderhoud en support op het Dell Equallogic systeem is SCC aangetrokken als onderaannemer.

Arjan Boere, Bureauhoofd Instrastructuur & Support bij provincie Zuid-Holland: “Omdat dataopslag steeds belangrijker wordt, moet de kwaliteit van storagesystemen goed zijn. Wat echter cruciaal is, is de support op deze systemen. Om een betrouwbare dienstverlening te kunnen bieden, is deze ondersteuning de afgelopen jaren dan ook een steeds grotere rol gaan spelen. Wij verwachten dat onze partners ons proactief adviseren en meedenken over nieuwe technologieën. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar innovatieve en kostenefficiënte manieren om met opslag om te gaan. De komende jaren geeft Telindus ook invulling aan deze adviserende rol.”

Henk Buurman (foto), Managing Director bij Telindus: “We zijn blij met deze uitbreiding van de samenwerking. Naast de aanschaf en support van storage- en backupsystemen, zullen wij de komende jaren proactief meedenken met de provincie Zuid-Holland en een plan voor de toekomst gaan opstellen. Ook binnen de overheid zien we grootschalige digitalisering van diensten en documenten, de digitale overheid is dan ook een feit. Om de continuïteit van de dienstverlening te blijven garanderen, is het noodzakelijk dat informatie 24x7 beschikbaar is. Het opstellen van een toekomstvisie voor storage en backup is hierin een belangrijke stap.”

Terug naar nieuws overzicht