Witold Kepinski - 08 oktober 2014

Sophos koopt Mojave Networks

IT-security bedrijf Sophos neemt voor een onbekend bedrag Mojave Networks over, het cloud security bedrijf uit het Californische San Mateo. Met deze overname zegt Sophos het aanbod van beveiligingsoplossingen die vanuit de cloud worden beheerd te versterken, zo voor mobiele gebruikers.

Mojave moet Sophos Cloud verrijken, de geïntegreerde cloud managed beveiligingsoplossing, met eenweb veiligheidsoplossing vanuit de cloud. Daarnaast voegt Mojave aan de Sophos’ hardware lijn voor netwerkbeveiliging de mogelijkheid toe om te kiezen voor een hybride inzet – SaaS en niet-SaaS.

Het beveiligingsplatform van Mojave biedt een oplossing om het netwerk vanuit de cloud te beveiligen en zo waardevolle bedrijfsdata te beschermen en mobiele apparaten te beveiligen. De technologie van Mojave niedt onder andere een webfilter vanuit de cloud biedt volledige bescherming van het webverkeer zonder dat op locatie technologie hoeft te worden ingezet. Verder is er bescherming tegen acute bedreigingen dankzij realtime beveiligingsinformatie uit de cloud. Volgens Sophos biedt Mojave eenvoudiger beheer, speciaal ontworpen voor het midden- en kleinbedrijf en voor pragmatische en slagvaardige bedrijven van elke omvang. Tevens is er een zero tolerance aanpak voor de beveiliging van Windows-, Mac-, iOS- en Android-apparaten, inclusief contextbegrip, zichtbaarheid en beveiliging, ongeacht of apparaten nu wel of niet op het bedrijfsnetwerk actief zijn.

Cloud, webveiligheid en mobiel

“Mojave Networks is een jong en innovatief bedrijf dat een platform heeft ontwikkeld op het snijvlak van de drie belangrijkste beveiligingsgebieden: cloud, webveiligheid en mobiel”, zegt Pieter Lacroix, managing director van Sophos in Nederland. “Voor ons is het uitermate belangrijk dat beveiliging krachtig en veelomvattend is, maar ook eenvoudig. Nu we de technologie van Mojave Networks integreren in Sophos Cloud, kunnen we ons marktleiderschap verder versterken en onze dienstverlening op dit gebied verder verbeteren.”

Sophos streeft ernaar om de technologie van Mojave Networks begin 2015 in het snel groeiende Sophos Cloud aanbod te integreren. "In de loop van 2015 volgt de integratie in het aanbod van beveiligingsoplossingen voor netwerksystemen, computers en mobiele apparaten. Daarmee kunnen Sophos partners hun klanten een geïntegreerd beveiligingsplatform bieden dat de beste oplossingen uit de branche samenbrengt voor PC-, Mac-, netwerk- en mobiele veiligheid, die bovendien via een enkele console vanuit de cloud te beheren is. Dat betekent een flinke stap voorwaarts in het aanbod aan organisaties die op zoek zijn naar een beveiligingsoplossing op enterprise-niveau zonder de complexiteit van de oplossingen uit die klasse", aldus Lacroix.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!