Witold Kepinski - 10 oktober 2014

Arcadiz Networks levert hypothecair dienstverlener Stater optisch breedbandnetwerk

Arcadiz Networks, specialist in optische netwerken, heeft hypothecair dienstverlener Stater voorzien van een nieuw optisch breedbandnetwerk, Gaby Lips, Managing Director van Arcadiz Networks.

Voor de verbinding tussen de twee datacenters van Stater werd reeds gebruik gemaakt van dark fiber met passieve CWDM apparatuur. Arcadiz Networks heeft een redundant, actief, DWDM systeem van ADVA Optical Networking geïmplementeerd om zeer efficiënt meerdere parallelle 10GigE en Fibre Channel 8Gb/s tussen de datacenters te realiseren. Om de continuïteit en beschikbaarheid nog verder te vergroten werd tevens in de datacenters zelf alle apparatuur van ADVA Optical Networking, inclusief randapparatuur zoals powersupplies, dubbel uitgevoerd.

Beschikbaarheid applicaties
Stater is de grootste hypothecaire dienstverlener in Nederland. Veel van haar klanten maken rechtstreeks gebruik van de applicaties die Stater met haar dienstverlening aanbiedt. Vanwege de toenemende vraag naar 24/7 beschikbaarheid van de applicaties is Stater op dit moment bezig om haar gehele infrastructuur te vervangen. Mede hierdoor, alsook door de explosieve groei in het dataverbruik, was er dringend behoefte aan hogere doorvoersnelheden. De huidige CWDM omgeving liep hierbij tegen zijn limiet aan. Er werd daarom een project gestart om de bestaande apparatuur te vervangen en het netwerk tevens te upgraden. Na een uitgebreide selectie werd gekozen voor Arcadiz Networks als implementatiepartner, onder andere omwille van haar diepgaande kennis en het feit dat zij een eigen uitgebreid services pakket inclusief 24/7 Network Operation Centre (NOC) biedt. Qua technologie viel de keuze op apparatuur van ADVA Optical Networking. Deze heeft de mogelijkheid tot encryptie en schaalbaarheid, en biedt ook naar de toekomst toe de meeste uitbreidingsmogelijkheden.

Migratie zonder downtime
Nadat binnen Stater de requirements in detail waren opgesteld en er een aanzet was gemaakt voor een technisch ontwerp, heeft Arcadiz Networks dit in overleg met de betrokken partijen uitgewerkt tot een low-level design. De staging van de apparatuur vond vooraf plaats bij Arcadiz Networks. Ook werd er door de projectmanagers van Stater in nauwe samenwerking met Arcadiz Networks een weekplanning opgesteld en werden er draaiboeken gemaakt voor het implementatieweekend. Het geheel werd zonder downtime, binnen het beschikbare service-window, gerealiseerd, aldus Gaby Lips.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!