Wouter Hoeffnagel - 10 oktober 2014

EMC reageert op oproep om VMware te verkopen

EMC reageert op de oproep van de investeerder Elliot Management, die EMC deze week opriep zusterbedrijf VMware te verkopen. Het bedrijf stelt open te staan voor een dialoog met aandeelhouders over de te volgen strategie en waardeert hun input.

EMC meldt in zijn verklaring dat de Raad van Bestuur van het bedrijf met regelmaat de strategie van het bedrijf evalueert om de waarde voor aandeelhouders zoveel mogelijk te vergroten. Overleg met aandeelhouders speelt hierbij een belangrijke rol. Het management van EMC zou in de afgelopen maanden meerdere malen met vertegenwoordigers van Elliot Management hebben overlegd en hun ideeën hebben meegenomen in hun plannen.

Steun voor huidige strategie
Het bedrijf stelt van zowel klanten als partners over de gehele wereld veel steun te krijgen voor zijn huidige strategie. Ook het vermogen van het bedrijf om snel in te spelen op de veranderingen in de ICT-sector zou worden gewaardeerd door klanten en partners, met name op het gebied van cloud computing, big data analytics en mobiele apparaten die altijd zijn verbonden.

EMC laat zich in de verklaring niet uit over een eventuele verkoop van VMware. Het lijkt er dan ook niet op dat het bedrijf van plan is gehoor te geven aan de oproep van Elliot Management.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!