Wouter Hoeffnagel - 14 oktober 2014

NCSC: '1,3 miljoen Nederlandse e-mailadressen zijn gehackt'

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt dat bij een grootschalige hack in augustus 1,3 miljoen Nederlandse e-mailadressen zijn buitgemaakt door hackers. Het gaat hierbij om e-mailadressen die eindigen op .nl.

De hack, waarbij in totaal 1,2 miljard inloggegevens werden buitgemaakt, werd in augustus ontdekt door het beveiligingsbedrijf Hold Security. Hackers zouden maar liefst 420.000 websites hebben gehackt en hier e-mailadressen inclusief inloggegevens hebben buitgemaakt. Nu blijken dus ook een groot aantal Nederlanders door de cyberaanval getroffen. De kans is groot dat hier ook zakelijke gebruikers tussen zitten, met alle gevolgen van dien.

E-mailproviders waarschuwen slachtoffers
Om welke Nederlandse e-mailadressen het gaat is onbekend. Het NCSC gaat dit ook niet openbaar maken. De organisatie stelt contact te hebben gehad met internetproviders die de Nederlandse e-mailadressen hebben geleverd. Deze providers gaan getroffen gebruikers op de hoogte stellen.

"Mensen in het bezit van een e-mailadres eindigend op .nl die geen bericht van hun provider ontvangen kunnen er over het algemeen van uitgaan dat hun e-mailadres geen onderdeel is van deze dataset", schrijft NCSC op haar website.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!