VMware vRealize cloudbeheer aanbod uitgebreid
14-10-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VMware vRealize cloudbeheer aanbod uitgebreid

VMware heeft tijdens VMworld Europe 2014 in Barcelona nieuwe cloud management-oplossingen en -mogelijkheden aangekondigd. Dit omvat onder meer updates van VMware vRealize Suite 6, een cloud management-platform dat specifiek is gebouwd voor de hybride cloud. VMware kondigt daarnaast een  update aan van VMware vRealize Operations (voorheen VMware vCenter Operations Management Suite), de nieuwe VMware vRealize Code Stream waardoor DevOps-teams frequente software-releases kunnen leveren, en de bèta launch van VMware vRealize Air Compliance, een nieuwe toevoeging aan VMware’s cloud management Software-as-a-Service (SaaS)-aanbod. Vanaf heden brengt VMware alle nieuwe en bestaande cloud management-oplossingen onder in één enkele productfamilie genaamd vRealize.

Om ervoor te zorgen dat IT-organisaties DevOps-processen flexibel kunnen ondersteunen, is VMware vRealize Code Stream geïntroduceerd. VMware vRealize Code Stream versnelt volgens VMware applicatie-releases en breidt de flexibiliteit van continue integratie uit. Hierdoor zijn frequente, betrouwbare software-releases mogelijk, terwijl operationele risico’s worden verkleind. De oplossing automatiseert het complete software-release-proces en zorgt ervoor dat de governance wordt nageleefd in de verschillende release-fasen. Het biedt één enkel dashboard voor een compleet inzicht in het release-proces binnen Dev- en Ops-teams. VMware vRealize Code Stream integreert met continue integratie- en ontwikkeltools, waaronder Jenkins, Bamboo, Git en Subversion. Klanten zijn hierdoor volgens VMware in staat applicatie-omgevingen te implementeren met VMware vRealize Automation waarbij ze bijvoorbeeld starten met een publieke cloud ontwikkelomgeving en later implementeren in een beveiligde productie-pod in een private cloud.

Uniforme beheerervaring

VMware vRealize Suite combineert volgens  VMware de mogelijkheden van VMware’s cloud automation-, cloud operations- en cloud business management-oplossingen in één enkele oplossing. Het levert een geïntegreerde beheer-stack voor het automatiseren van de release en het operationeel beheer van traditionele en nieuwe cloud-applicaties die zijn geïnstalleerd binnen private en publieke clouds, met meerdere hypervisors, en de fysieke infrastructuur. Alles met één uniforme beheerervaring. Een shared service-model vereenvoudigt alledaagse taken, vermindert de behoefte om te switchen tussen beheertools en geeft beheerders een meer aangename gebruikerservaring, aldus VMware.

Cloud management-platform getweakt

VMware vRealize Operations 6.0 biedt volgens de virtualisatie leverancier intelligent operations-beheer voor fysieke, virtuele en cloud-infrastructuren door gebruik te maken van voorspellende analytics en policy-gebaseerde automation. VMware vRealize Operations 6.0 biedt een nieuwe, schaalbare, robuuste architectuur die acht keer schaalbaarder is dan de vorige versie. De oplossing past zich aan de wensen aan van alle klanten, variërend van mkb-bedrijven tot wereldwijde organisaties. Het is een open en uitbreidbaar platform dat allesomvattende zichtbaarheid biedt binnen één enkele console voor alle applicaties, netwerk- en storage-apparatuur. De nieuwe release introduceert geavanceerde analytics, slimme alerts en probleemdetectie voor het identificeren van complexe issues. VMware vRealize Operations 6.0 bevat ook nieuwe mogelijkheden voor capaciteitsplanning en projectmanagement.

Business Management

VMware vRealize Business (voorheen VMware IT Business Management Suite) biedt transparantie en controle over de kosten en kwaliteit van IT-diensten waardoor CIO’s IT beter kunnen afstemmen op de business. VMware vRealize Business biedt infrastructuur- en operations-teams meer business management-mogelijkheden die essentieel zijn voor het beheren van een hybride cloud. Ook bouwt het voort op de recente verbeterde mogelijkheden clouds te vergelijken, waaronder de kosten voor VMware vCloud Air. De nieuwe functionaliteit bevat prijsanalyses, showback/chargeback en budgettering voor infrastructuur-diensten. Hierdoor krijgen gebruikers een intuïtieve besluitvormingservaring. Daarnaast worden nieuwe versies van VMware vRealize Business 8.2 Advanced en Enterprises aangekondigd.

Automation

VMware vRealize Automation 6.2 (voorheen vCloud Automation Center) biedt volgens VMware organisaties de flexibiliteit die nodig is om de levering van IT-diensten en applicaties te automatiseren. De nieuwe versie levert verbeterde productintegratie en shared services met VMware vRealize Operations. De verbeterde integratie voegt operationele intelligentie en analytics toe voor het optimaliseren van cloud lifecycle-beheer. VMware vRealize Operations 6.2 biedt inzicht in service health-badges en identificatie van inactieve machines in multi-vendor infrastructuren. Hierdoor kunnen VMware vRealize Automation’s policy-gedreven workflows verifiëren of resources nog steeds nodig zijn voordat ze worden teruggeroepen of ergens anders voor worden ingezet. Dit betekent dat het gebruik van resources en inactieve capaciteit wordt verbeterd en op kapitaalkosten wordt bespaard. Daarnaast zorgt de integratie van VMware vRealize Automation met VMware NSX voor de aanpak van een belangrijk probleem. Dat betreft het continue beheer en de provisioning van virtuele netwerken en diensten zoals load balancers en security-beleidsregels.

Real-time log management

VMware vRealize Log Insight (voorheen VMware vCenter Log Insight) levert real-time log-management met machine learning, high performance search en troubleshooting binnen fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Dankzij de verbeterde integratie tussen VMware vRealize Log Insight 2.5 en VMware vRealize Operations kunnen organisaties gestructureerde en ongestructureerde data combineren en analyseren voor end-to-end operationeel beheer. Hierdoor worden volgens VMware de IT-prestaties verbeterd en storingen voorkomen. De nieuwe versie introduceert ook role-based toegangsmogelijkheden waardoor klanten toegang tot logdata kunnen controleren, gebaseerd op iemands functie.

VMware vRealize Air Compliance
VMware kondigde ook de bètaversie aan van VMware vRealize Air Compliance, de eerste SaaS compliance-dienst die is gebouwd voor het software-defined datacenter. Met VMware vRealize Air Compliance kunnen klanten binnen enkele minuten up-and-running zijn en hun VMware vSphere-omgeving toetsen aan security-eisen en regelgeving, waaronder de vSphere Hardening Guide en HIPPA / HITECH-richtlijnen voor de gezondheidszorg. Dankzij continue compliancy-scans kunnen klanten snel tegemoet komen aan configuratie-uitdagingen met geautomatiseerde compliance scorecards die real-time informatie geven en waarschuwen voor niet-conforme veranderingen, helemaal tot op gebruikersniveau. Dit nieuwe aanbod biedt klanten alle flexibiliteit die ze nodig hebben om veilige on-premise en publieke cloud-omgevingen mogelijk te maken, gebaseerd op de vSphere-infrastructuur. Organisaties die interesse hebben deel te nemen aan het VMware vRealize Air Compliance bètaprogramma kunnen hier terecht: http://vrealizeair.vmware.com/compliance.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe en verbeterde cloud management-oplossingen worden verwacht in het vierde kwartaal van 2014. VMware zal alle componenten van de VMware vRealize Suite updaten. Deze is beschikbaar in twee versies: Advanced ($6.750 per CPU) en Enterprise ($9.950 per CPU). De nieuwe VMware vRealize Code Stream wordt beschikbaar gesteld standalone en kost $1.250 per Operating System Instance (OSI) of $7.500 per CPU.

VMware vRealize Air Compliance is nu beschikbaar in bèta. Klanten kunnen zich er hier voor registreren. De prijs van VMware vRealize Air Compliance wordt bekend gemaakt wanneer deze algemeen beschikbaar is.
VMware updatet ook de operations en log analytics-componenten van VMware vRealize Operations Insight, een add-on van VMware vSphere met Operations management (vSOM). VMware vRealize Operations Insight wordt gelicenseerd via een per-CPU-model. Prijzen starten bij $2.000. Als VMware vRealize Log Insight 2.5 beschikbaar is als download, registreer dan hier: http://eepurl.com/3FUsr.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Cloud