VMware Horizon FLEX ondersteunt virtuele Apple Mac desktops

14-10-2014 | door: Witold Kepinski

VMware Horizon FLEX ondersteunt virtuele Apple Mac desktops

VMware kondigt tijdens VMworld 2014 in Barcelona nieuwe producten, een nieuw programma en een nieuwe dienst aan en breidt daarmee de reeks oplossingen voor end-user computing uit. Een van deze aankondigingen is VMware Horizon FLEX. Hiermee kunnen bedrijven virtuele desktops en applicaties, die lokaal op Mac of PC draaien, centraal aanbieden, beheren en beveiligen, door middel van policy-based controles en een veiliger Bring-Your-Own beleid voeren.

Daarnaast stelt een nieuwe cloud-dienst voor desktop disaster recovery organisaties in staat om hun bedrijf te beschermen en de continuïteit van de workforce te verbeteren. Verder biedt de uitbreiding van cloud-gehoste diensten in Europa nieuwe mogelijkheden voor klanten en helpt een nieuw storage-programma implementatiekosten van virtuele desktops snel te voorspellen en beheren.

Virtuele desktops voor Macs en pc's met enterprise beveiliging

Uit een onderzoek van juni 2014 door Dimensional Research in opdracht van VMware, blijkt dat 73 procent van de IT-beheerders aangeeft dat de voorkeur van gebruikers organisaties dwingt om officieel of onofficieel Macs te ondersteunen (The Apple Enterprise Invasion, David Gehringer, principal, Dimensional Research, June 2014) Daarnaast maken veel organisaties gebruik van werknemers met een tijdelijk contract voor een tijdelijke opdracht. Dat maakt het voor IT moeilijk om zakelijke desktops, applicaties en data te implementeren, beveiligen en beheren.

VMware Horizon FLEX wordt een uitgebreide enterprise-oplossing waarmee organisaties lokale, zakelijke Windows-gebaseerde virtuele desktops kunnen toewijzen en beheren voor grote groepen werknemers - iets dat voorheen moeilijk of kostbaar was. De IT-afdeling kan nu Mac-gebruikers, tijdelijke of externe werknemers via een kosteneffectief pakket toegang geven tot een beveiligde zakelijke desktop, zonder concessies te doen op het gebied van security of corporate compliance. Hierdoor bespaart IT op kosten voor training en ondersteuning, terwijl eindgebruikers snel productief kunnen zijn op een Mac of pc zonder netwerkverbinding. 

Met de toevoeging van VMware Horizon FLEX aan het VMware end-user computing portfolio, kunnen klanten kiezen uit drie verschillende virtuele desktop- en applicatie opties, aldus VMware:

VMware Horizon FLEX - Een lokale oplossing met gecentraliseerd beheer voor een snelle implementatie van virtuele Windows desktops naar Mac en PC-gebruikers zodat organisaties het BYOPC-beleid kunnen omarmen zonder concessies te doen aan de veiligheid of controle.

VMware Horizon 6 - Een datacenter-oplossing die gepubliceerde applicaties en virtuele desktops op een enkel geïntegreerd platform biedt. Hiermee beschikt IT over een goede aanpak voor het beheer van Windows-applicaties en -desktops.

VMware Horizon Air - Een cloud-oplossing die kosteneffectieve, virtuele desktops biedt, waarmee klanten public- en private cloud desktops kunnen mixen voor een naadloze eindgebruiker-ervaring.
Nieuwe oplossingen voor de ondersteuning van de adoptie en implementatie van virtuele desktops
De virtuele desktop-oplossingen van VMware zijn geïnspireerd op de mobiele ervaring, gebouwd voor het software defined datacenter en kunnen geleverd worden voor elke cloud. Nieuwe producten en oplossingen voor de ondersteuning van de adoptie en implementatie van virtuele desktops zijn:

VMware Horizon DaaS Europese expansie en naamswijziging - VMware Horizon Daas is veranderd in VMware Horizon Air. Het plan is om het volledige aanbod end-user computing hosted cloud-diensten, waaronder VMware Horizon Air Desktops, VMware Horizon Air Apps en VMware Horizon Air Desktop DR, uit te breiden naar nieuwe locaties in Frankrijk en Duitsland. Als gevolg hiervan zullen internationale klanten met medewerkers in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in staat zijn om te profiteren van de flexibiliteit en snelheid van VMware cloud-diensten.

VMware Horizon Air Desktop DR - VMware Horizon Air Desktop is een nieuwe dienst waarmee organisaties hun business kunnen beschermen en de continuïteit van hun medewerkers kunnen waarborgen met betaalbare cloud-hosted desktops en applicaties. Bij een ramp of calamiteit is de IT-afdeling in staat om gebruikers snel up and running te krijgen met de snelheid van de cloud, zonder de complexiteit en kosten van een fysieke desktop disaster recovery-oplossing. Eindgebruikers zijn direct vanaf elk apparaat en vanaf elke locatie productief en zijn daarnaast veilig verbonden met hun werkomgeving en bedrijfsbronnen.
VMware App Volumes - De recent aangekochte CloudVolumes-oplossing heet nu VMware App Volumes en biedt een integratie met VMware Horizon 6 en VMware Workspace. De oplossing zorgt voor schaalbare applicaties naar VMware en gevirtualiseerde desktops van derde partijen, waarbij gebruik wordt gemaakt van on-demand layering-technologie.

VMware Horizon Fast Track 2.0 - Dit vernieuwde programma helpt klanten de adoptie en implementatie van virtuele desktops te versnellen door toegang te geven tot gevalideerde partners, referentie-architecturen en converged appliances. Het nieuwe gecertificeerde storage-programma is per direct beschikbaar en geeft klanten inzicht in hun specifieke storage-mogelijkheden en kostindicaties voor VDI. Daarnaast is het Validated Reference Architecture vernieuwd voor VMware Horizon 6. Klanten kunnen nu kiezen uit drie verschillende Fast Track-programma’s voor ondersteuning bij de implementatie-planning.

Prijs en beschikbaarheid

VMware Horizon FLEX is naar verwachting dit kwartaal beschikbaar, met een licentie per apparaat vanaf vanaf $250,-.

VMware Horizon Air Desktop DR is naar verwachting dit kwartaal beschikbaar, met een licentieprijs vanaf $5,- per desktop per maand. Alle VMware Horizon Air-diensten zijn naar verwachting beschikbaar in Frankrijk en Duitsland in Q1 2015.

VMware App Volumes zijn naar verwachting dit kwartaal beschikbaar en zijn gratis bij VMware Horizon Enterprise. Het is tevens beschikbaar als stand-alone oplossing, waarbij prijzen beginnen bij $150 per gelijktijdige gebruiker.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Software