Tech Data en SoftLayer sluiten distributieovereenkomst
15-10-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tech Data en SoftLayer sluiten distributieovereenkomst

Tech Data, een distributeur van IT producten en diensten en Softlayer, onderdeel van IBM en een leverancier van cloud infrastructure as-a-service (IaaS) diensten, hebben een wereldwijde distributieovereenkomst met elkaar gesloten.

Tech Data biedt met Softlayer infrastructure as a service. SoftLayer wordt in Nederland via TD Azlan gedistribueerd en biedt tevens migratiemogelijkheden om bestaande infrastructuur naar de cloud te brengen, aldus Bas Scheepens (foto), directeur van TD Azlan : ‘Het ICT landschap is afgelopen jaren sterk veranderd en bevindt zich nu wederom op een kantelpunt. Klanten eisen van ICT dienstverleners dat ze een wezenlijke bijdrage leveren aan hun succes. Technologie is voor hun ondergeschikt aan de werkelijke oplossing. Daarnaast is flexibiliteit in de oplossing en de afrekening essentieel.’ Scheepens vervolgt: ‘Daar springen wij met SoftLayer op in. SoftLayer heeft als unieke propositie dat er naast standaard virtuele omgevingen ook dedicated virtuele omgevingen en zelfs Bare Metal IaaS oplossingen aangeboden worden. De klant bepaalt zelf in welke van de datacenters van SoftLayer zijn data wordt gehost , zoals bijvoorbeeld in Amsterdam. Onze klanten profiteren van deze mogelijkheden en bieden hun eigen diensten met SofLayer als één solution aan.’

TD Cloud

SoftLayer is tevens integraal onderdeel van TD Cloud, de cloudpropositie van TD Azlan waar partners de eigen solutions en diensten aanbieden. In de Cloud gehoste oplossingen van Business Partners, bijvoorbeeld via SoftLayer, worden via Tech Data’s eigen applicatie-store, het StreamOne platform, aangeboden.

SoftLayer werd in 2013 voor 2 miljard dollar overgenomen door IBM. Momenteel vindt een sterke uitbreiding plaats naar wereldwijd 30 datacenters, waarmee een optimale spreiding, snelheid en veiligheid van de data van klanten wordt gewaarborgd.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Cloud