Veeam availability software geschikt voor Microsoft Azure en VMware vCloud Air
15-10-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veeam availability software geschikt voor Microsoft Azure en VMware vCloud Air

Veeam Software, aanbieder back-up, restor een availability oplossingen, kondigt tijdens VMworld 2014 in Barcelona een samenwerking aan met Microsoft en VMware om partners te helpen hun diensten op het gebied van beschikbaarheid uit te breiden naar de cloud. Veeam is de samenwerking met beide partijen aangegaan om ervoor te zorgen dat Veeam Cloud Providers (VCP’s) in staat zijn Veeam Cloud Connect te implementeren in Microsoft Azure en VMware vCloud Air.

De omzet van back-up –en recoverysoftware groeide in 2013 met 6,8 procent tot 4,7 miljard dollar. Deze groei was deels te danken aan de behoefte aan geïntegreerde oplossingen voor back-up en recovery in de cloud en de toenemende behoefte aan informatiebeheer, aldus Veeam. Bedrijven gaan op zoek naar manieren om hun activiteiten naar de cloud – publiek of hybride – uit te breiden, en databescherming blijkt hiervoor de ideale kandidaat. Door haar intensieve samenwerking met zowel Microsoft als VMware blijft Veeam voorop lopen als het gaat om het bieden van een krachtige oplossing die voldoet aan de behoeften van de klant.

“Over de hele wereld bekijken zowel klanten als resellers de mogelijkheden van de cloud om de groei van hun bedrijf te faciliteren,” vertelt Ratmir Timashev (foto0, CEO van Veeam Software. “Het verplaatsen van de bedrijfskritische activa naar een locatie buiten de bedrijfsmuren is een sprong in het diepe, maar met Microsoft Azure en VMware vCloud Air beschikken resellers en service providers over twee oplossingen die een einde maken aan de kosten, complexiteit en zorgen die gepaard gaan met het ontwerp en de implementatie van het datacenter. Veeam onderhoudt al jaren zeer goede relaties met Microsoft en VMware, en de teams werken zeer nauw samen om de Always-On Business mogelijk te maken.”

Cloud Connect

Veeam raadt IT-organisaties aan de 3-2-1-regel toe te passen: drie kopieën van data op twee verschillende media, waarvan er één offsite staat. Met Veeam Cloud Connect kan de IT-afdeling aan deze offsite-vereiste voldoen, zonder te investeren in offsite-beheer of een offsite–infrastructuur. De cloud resources zijn namelijk op aanvraag beschikbaar.

Als onderdeel om een cloud gebaseerde beschikbaarheid te bieden, kondigde Veeam onlangs de Veeam Cloud Provider (VCP)-partners aan die ondersteuning bieden voor cloud back-up met Veeam Cloud Connect als de Veeam Availability Suite v8 beschikbaar komt. Hiermee hoeven klanten niet langer een kostbare off-premises infrastructuur te implementeren, aldusTimashev.

ProPartner

De integratie van Veeam Cloud Connect met Azure en vCloud Air is met name interessant voor bestaande en nieuwe leden van het Veeam ProPartner-netwerk die service provider willen worden en hun klanten beschikbaarheid in de cloud willen bieden, zonder te hoeven investeren in hun eigen cloud-infrastructuur, aldus Timashev.

Veeam Cloud Connect, onderdeel van de Veeam Availability Suite v8, biedt Veeam-klanten een geïntegreerde manier om back-ups naar een offsite back-uprepository te verplaatsen, die beheerd wordt door een zelfgekozen service provider. Hierdoor zijn investeringen in een eigen offsite-infrastructuur niet nodig. De service providers wordt een platform geboden om snelle en veilige back-ups naar de cloud te bieden aan ruim 111.500 Veeam-klanten. Veeam Cloud Connect is op te zetten dat elke Veeam ProPartner een service provider kan worden en binnen tien minuten offsite back-updiensten aan zijn klanten kan aanbieden door gebruik te maken van de cloud-infrastructuur van de service provider of van VMware vCloud Air of Microsoft Azure, aldus Timashev.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Cloud