Witold Kepinski - 16 oktober 2014

Microsoft opent ondersteuningssite rond afscheid Windows Server 2003/R2

Na 14 juli 2015 is er vanuit Microsoft geen ondersteuning meer beschikbaar voor de Windows Server 2003/R2 versie van Windows Server en zullen er ook geen updates en patches meer worden vrijgeven. In principe komt de boodschap erop nmeer om snel te migeren naar een nieuwe server omgeving, liefst Microsoft Server 2013. Meer informatie over de gevolgen op het moment dat de ondersteuning stopt, is te vinden op de speciale ondersteuningssite. Ook kunnen bedrijven bij Microsoft of een van haar partners terecht voor hulp.

"Deze verandering kan gevolgen hebben voor de veiligheid van systemen, waardoor organisaties misschien niet langer voldoen aan diverse compliance-standaarden. Voor IT-beheerders is het van belang om nu al informatie in te winnen over de alternatieven voor Windows Server 2003", zo meldt Microsoft Nederland

De beëindiging van de ondersteuning heeft volgens Microsoft een aanzienlijke impact op bestaande Windows Server 2003-omgevingen. Hoewel 14 juli 2015 nog ver weg lijkt, is het op dit moment al belangrijk voor bedrijven om te inventariseren welke systemen nog op Windows Server 2003 draaien en om een goede risicoanalyse te maken van de situatie na 14 juli 2015.

“Migreren lijkt in eerste instantie misschien een flinke onderneming, maar er zijn voldoende tools beschikbaar die dit vereenvoudigen”, zegt Hans Bos, National Technology Officer bij Microsoft Nederland. “Bedrijven die nu nog gebruikmaken van Windows Server 2003 doen er goed aan te onderzoeken wat de impact van de beëindiging van de support is voor hun organisatie. In de praktijk zien we de migratie vaak verlopen in vier stappen: ontdekken, beoordelen, kiezen en migreren. Deze gestructureerde aanpak helpt bij het moderniseren van het datacenter.”

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!