Kaspersky stelt Jornt van der Wiel aang als Security Researcher
16-10-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Kaspersky stelt Jornt van der Wiel aang als Security Researcher

Kaspersky Lab, leverancier van beveiligingsoplossingen, heeft zijn Global Research and Analysis Team (GReAT) onlangs versterkt met Jornt van der Wiel (31). Van der Wiel is als Security Researcher onder meer verantwoordelijk voor het verrichten van onderzoek naar de nieuwste malware, het samenwerken met opsporingsdiensten, het geven van presentaties - intern, bij klanten en op conferenties - en het onderhouden van contacten met de pers.

Van der Wiel studeerde Telematica en Informatiebeveiliging aan respectievelijk de Universiteit Twente en de Universiteit Eindhoven. In 2011 behaalde hij zijn master aan het Kerckhoffs-instituut. Na zijn studie begon hij als onderzoeker/ontwikkelaar bij SecurityMatters, waar hij betrokken was bij de ontwikkeling van een Intrusion Detection- systeem voor de beveiliging van industriële automatisering. In aansluiting daarop werkte hij achtereenvolgens als Software Engineer bij CCV Holland en als Security Consultant bij Northwave. In deze laatste functie werd hij als HSM Consultant gedetacheerd bij Digidentity en als SOC Consultant bij Rijkswaterstaat. Vanuit Digidentity nam hij zitting in het platform-eID Stelsel, de opvolger van Digi-D. Afgelopen zomer begon Van der Wiel bij Kaspersky Lab.

Van der Wiel koos ervoor zijn loopbaan bij Kaspersky Lab voort te zetten omdat hij van mening is dat het een van de weinige bedrijven is waar hij nog iets van zijn collega’s kan leren. “In het GReAT-team van Kaspersky Lab werkt de crème de la crème op het gebied van informatiebeveiliging. Zeker als het gaat om reverse-engineering en malware-analyse. Deel te kunnen uitmaken van zo’n gerenommeerd team, met zo’n schat aan kennis en vaardigheden in huis, was voor mij een kans die ik niet kon laten lopen.” Ook het feit dat bij Kaspersky Lab ethiek hoog in het vaandel staat, is voor Van der Wiel een belangrijke reden om voor deze werkgever te kiezen.

WK

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security