Sophos breidt productaanbod uit voor netwerkveiligheid
16-10-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Sophos breidt productaanbod uit voor netwerkveiligheid

Sophos maakt bekend dat het zijn Network Security-portfolio uitbreidt met zes nieuwe producten in de Sophos SG-serie voor firewall en Unified Threat Management (UTM), met een nieuwe generatie draadloze access points en met Sophos iView, een nieuwe virtuele ‘dedicated’ rapportagetoepassing.

Met de uitbreiding van het aanbod producten op het gebied van netwerkveiligheid biedt Sophos bedrijven – van mkb tot multinational – en de met Sophos samenwerkende partners alle flexibiliteit om de veiligheid te versterken met een compleet portfolio aan bewezen oplossingen, aldus Sophos.

Multi-core

Nadat Sophos in april van dit jaar de nieuwe generatie producten uit de Sophos SG-serie voor netwerkveiligheid lanceerde, volgt nu de uitbreiding met zes firewall producten. Daarmee komt het totaal aantal modellen in de SG-serie op twaalf. Alle modellen gebruiken de laatste Intel multi-core technologie.

Sophos iView biedt een oplossing voor wat breed in de markt wordt gezien als de grootste tekortkoming van bestaande firewalls – onvoldoende rapportagemogelijkheden. Sophos iView heeft meer dan 1.000 standaard rapportage formats, inclusief rapporten voor compliance met wet- en regelgeving. Gebruikers kunnen ook hun eigen rapporten en dashboards op maat inrichten en zo inzoomen op specifieke probleemgebieden of gebruikers. Sophos iView is uitsluitend beschikbaar als virtuele toepassing en is geschikt voor VMware, Hyper-V, Citrix en virtuele KVM-omgevingen.

Access Points

Ten slotte lanceert Sophos vandaag ook de AP100, de eerste in een nieuwe generatie access points volgens het nieuwste 802.11ac-protocol, en de AP15, het ‘instapmodel’ access point. Zoals gebruikelijk bij de Sophos draadloze access points, zijn zowel de AP15 als de AP100 direct te beheren via de toepassingen uit de Sophos SG-serie en dat betekent dat het draadloze netwerk geïntegreerd is met de firewall beveiliging.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Security