Witold Kepinski - 20 oktober 2014

ZTE wil global service provider worden

ZTE, een Chinese netwerk- en telecomleverancier wil wereldwijd een global service provider worden voor telecomaanbieders, grootzakelijke bedrijven en overheden. Hierbij wil ZTE excelleren als een specialist in NaaS, DaaS en ITaaS. Dit zegt Joe Zhou, director van de ZTE Global Service Solution Department.

Volgens Zhou ligt de focus van ZTE op diensten voor telco’s en service providers, zoals operationele efficiency verbeteringen met nieuwe technologieën zoals nfv, sdn en big data diensten. ZTE biedt met een netwerk operation center (noc) in Roemenië beheerdiensten aan. In India bouwt ZTE aan een wereldwijd Global Network Operating Centre (GNOC) die klanten in de Aziatische en Afrikaanse markt bedient.

De ZTE Global Service heeft een omzetbijdrage van 30,2 procent van binnen de ZTE carrier en enterprise business, aldus Zhou: “We zien een snelle groei van ZTE Professional Services. Bijvoorbeeld bij klanten zoals KPN en E-Plus. We hebbe een aantal mooie business cases en best practices. Zo kunnen we het energiegebruik in datacenters terugbrengen naar een PUE van 1,5. We spelen in met speciale mobility en smart cities oplossingen, zoals voor de U-Safety oplossing handhaving en publieke veiligheid.”

ZTE demonstreert tussen 21 en 24 oktober zijn netwerktechnologie tijdens het BroadBand World Forum (BBWF) Europe in de RAI Amsterdam op standnummer E20.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!