ZTE positioneert zich met ZTEsoft als sdn en nfv specialist
19-10-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ZTE positioneert zich met ZTEsoft als sdn en nfv specialist

ZTE ziet steeds meer vraag naar zijn beheer- en virtualisatie software voor software defined netoworking (sdn) en network functions virtualization (nfv). Dit zegt Jane Chen, Senior Vice President bij ZTE die verantwoordelijk is voor de verkoop van wireless producten. Het Chinese ICT-bedrijf wil meer van zijn ZTEsoft aan de man brengen bij Europese service providers en carriers, aldus Chen.

ZTE Soft levert onder andere het mobiele platform C-RAN (Cloud-RAN) voor LTE-Advanced netwerken. Voor de ZTE Global Service Solutions levert ZTESoft beheersoftware. Zo introduceerde ZTEsoft recentelijk de ZSmart application programming interface (API) beheeroplossing. Met deze service provider IT (SPIT) tool stelt de dochteronderneming van de ZTE aanbieders van communicatiediensten in staat om hun partneractiviteiten uit te breiden op basis van B2B-, B2C- en B2B2C-modellen. Met de ZSmart API beheeroplossing kunnen communication service providers (csp’s) hun data en diensten ter beschikking stellen aan interne ontwikkelteams en externe partners. Zij biedt csp’s de mogelijkheid om de applicaties van ontwikkelaars en partners te integreren met hun back-endsystemen. Dit geldt bijvoorbeeld voor aanbieders van ott (over the top)- en m2m (machine to machine)-oplossingen en mvno’s (mobile virtual network providers).

Door het bredere aanbod van ZTEsoft wordt de software niet alleen verkocht met ZTE hardware maar met andere netwerk hardware oplossingen, aldus Chen. “Bj de verkoop en implementatie-trajecten wordt nauw samengewerkt met system integratoren, zoals IBM en Tech Mahindra.”

ZTE demonstreert tussen 21 en 24 oktober zijn netwerktechnologie tijdens het BroadBand World Forum (BBWF) Europe in de RAI Amsterdam op standnummer E20.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters