Redactie - 20 oktober 2014

A10 Networks start A10 Security Alliance

A10 Networks, gespecialiseerd in application networking, heeft de A10 Security Alliance geïntroduceerd. Dat is een ecosysteem gevormd en gesteund door belangrijke leveranciers van security- en netwerkoplossingen, om samen het toenemend aantal digitale aanvallen te bestrijden.

Door de interoperabiliteit van elkaars producten te valideren, hebben de A10 Security Alliance partners gespecialiseerde oplossingen voor het optimaal beschermen van kritische datacenters en bedrijfsnetwerken ontwikkeld. Die bevatten ‘best-of-breed’ securitymogelijkheden om geavanceerde aanvallen te kunnen ontdekken en tegenhouden.

De A10 Security Alliance stelt organisaties in staat om hun belangrijkste securityuitdagingen op te lossen met geïntegreerde en geteste oplossingen. Zoals de A10 Thunder Series producten, uitgebreid met producten van andere A10 Security Alliance partners. Om beter verborgen aanvallen via SSL te kunnen detecteren en de authenticatie te regelen voor ‘single-sign-on’ en gecombineerde cloudservices. Maar ook het SSL certificatenmanagement zowel te automatiseren, als beter te beschermen en effectievere security policies te ontwikkelen, aldus A10 Networks.

Het nieuwe platform wordt gevormd door:

SSL-specialisten - De SSL Insight technologie van A10 Thunder ADC’s kan SSL-verkeer met een hoge snelheid decrypten, waardoor de RSA Security Analytics, FireEye Threath Prevention Platform, IBM QRadar Incident Forensics en Vectra X-series het encrypted verkeer eveneens op hoge snelheid kunnen inspecteren om verborgen bedreigingen te ontdekken. De Connect Secure oplossing van Pulse Secure, gecombineerd met A10 Networks Thunder ADC, biedt klanten de mogelijkheid van load balancing voor meerdere SSL VPN gateways, de beschikbaarheid daarvan te maximaliseren en de toegang voor vertrouwde gebruikers ongestoord en optimaal te laten verlopen.

· Authenticatie-partners – A10 Thunder ADC’s integreren met oplossingen voor authenticatie en identiteitsmanagement, zoals PingFederate, voor het centraal managen van alle authenticaties voor webapplicaties in een gecombineerd SAML-model. Zo kan men de toegang tot alle cloudgebaseerde applicaties via ‘single-sign-on’ beheren.

· Partners voor certificatenmanagement en beveiliging – A10 Networks werkt met Symantec en Venafi samen voor het beveiligen en managen van alle SSL-certificaten en –sleutels, om de downtime te verminderen en securityprocessen te kunnen verbeteren.

· Intelligence-partners – Door de Webroot BrightCloud Web Classification Service te combineren met A10’s SSL Insight functionaliteit, kunnen klanten al het SSL-verkeer beter analyseren en beschermen. Daarbij is vertrouwelijke communicatie met banken- en zorgapplicaties daarvan uit te sluiten.

· Partners voor geavanceerde detectie en analyses – Het combineren van A10 Thunder TPS’ geavanceerde security expertise met de hoge-volume netwerkanalysemogelijkheden van FlowTraq levert één van de snelste geautomatiseerde DDoS-beschermingsoplossingen op.

· Partners voor programmeerbare securitycontrole – A10 Networks en Arista Networks hebben samen een geïntegreerde oplossing tegen DDoS-aanvallen ontwikkeld. Zodra een DDoS-aanval begint kan een Arista netwerkswitch onmiddelijk al het netwerkverkeer door een A10 Thunder TPS appliance sturen, om de reactietijd bij een aanval van minuten tot seconden terug te brengen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!