Witold Kepinski - 21 oktober 2014

Nieuwe businessmodellen door Internet of Things

Naarmate de industriële sector meer investeert in Internet of Things (IoT), 500 miljard dollar tegen 2020, ontstaan er nieuwe businessmodellen die de productiviteit verhogen.

Het is Accenture dat concludeert dat de digitale diensten worden geïntegreerd met industriële producten om zo productiever te worden, zo meldt Datanews. Zo verwacht het dat bedrijven die via IoT flexibele productietechnieken en automatisering kunnen inzetten tot dertig procent productiever zijn. Ook voorspellend machines onderhouden (bijvoorbeeld zodra IoT-sensoren vertraging of bepaalde temperaturen meten) kan de onderhoudskosten tot dertig procent terugschroeven. Effectieve pannes kunnen zelfs dalen met zeventig procent.

De sleutel in groei dankzij IOT ligt volgend Accenture bij drie methodes: meer omzet door een hogere productie met hybride businessmodellen, innovaties met behulp van intelligente technologie en het omvormen van het personeel om de skills in huis te hebben die industriële iOT-jobs kunnen invullen.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!