Witold Kepinski - 22 oktober 2014

Mendix kondigt een aantal app-platformvernieuwingen aan

Mendix, ontwikkelaar van het applicatieplatform-as-a-service (aPaaS), kondigt een aantal grote platformvernieuwingen aan waarmee bedrijven een stuk sneller en eenvoudiger multi-channel mobiele apps kunnen ontwikkelen.

De nieuwe release geeft volgens Mendix zowel functionele- als technische ontwikkelaars de middelen in handen om gemakkelijk cross-platform apps te ontwikkelen met een rijke native gebruikerservaring.

De nieuwe mogelijkheden in het Mendix-platform sluiten aan op de multi-channel strategie van het bedrijf. Bedrijven zijn nu in staat om met Mendix hun bedrijfsapplicaties eenmalig te ontwikkelen en vervolgens voor diverse mobiele platformen uit te rollen. Dit elimineert de kosten en de complexiteit om voor meerdere platformen en mobiele apparaten te ontwikkelen. Deze multi-channel ontwikkelstrategie is van belang voor bedrijven, waar mobiele apps normaliter onderdeel zijn van grotere applicaties, geïntegreerd met bedrijfsprocessen en back-office systemen, aldus Mendix ceo Derek Roos (foto). “We zien veel vraag van onze klanten en partners naar apps die standaard multi-channel zijn, en in het bijzonder apps die ontworpen zijn voor klantinteractie,” zegt Derek Roos, CEO en medeoprichter van Mendix. “Met deze Mendix-release introduceren we deze nieuwe mogelijkheid aan onze gebruikers en geven alle ontwikkelaars krachtige middelen in handen om sneller met mobiele apps te kunnen innoveren en concurreren.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!