Witold Kepinski - 24 oktober 2014

Telindus introduceert de Bandwith on Demand (BoD) oplossing op basis van Ciena-, VMWare- en EMC-technologie

System integrator Telindus introduceert de Bandwith on Demand (BoD) oplossing op basis van Ciena-, VMWare- en EMC-technologie. Deze technologie realiseert multi-layer orchestratie van storage-, compute- en netwerkconnecties.

Het is volgens Telindus al langer mogelijk om cloud-based compute en storage on-demand in te kopen, maar nu kan dat ook met netwerkconnectiviteit. Voortdurende verschuivingen in dataverkeervolumes hoeven niet meer te worden opgevangen door over-geprovisioneerde en handmatig geconfigureerde netwerken. Voor grote backups of andere datapieken, bijvoorbeeld tijdens marketingevents, kan nu eenvoudig extra bandbreedte handmatig of volledig geautomatiseerd worden geactiveerd. Hierdoor zijn contracten op basis van piekbelasting niet meer nodig, waardoor de business performance en kosten in lijn zijn met de vraag. Telindus demonstreert de oplossing in haar inhouse Experience Center en tijdens de Storage Expo op 29 en 30 oktober.

Geen belemmering

Henk Buurman (foto), Managing Director bij Telindus: “Big data, cloud networking en ad-hoc interne samenwerkingsprojecten nemen alleen maar toe. Dit soort ontwikkelingen zorgt ervoor dat de pieken in WAN-bandbreedte tien tot twintig keer hoger zijn dan voorheen. Om ervoor te zorgen dat dit geen belemmering wordt voor de organisatie, op het gebied van kosten of performance bijvoorbeeld, is het belangrijk om zelf de controle te behouden. Dit realiseren we met Bandbreedte on Demand. Wij zijn er dan ook trots op dat wij als eerste deze innovatieve oplossing aan de markt kunnen laten zien. Voor zowel de grootzakelijke markt als service providers biedt deze oplossing een uitgelezen kans om slim om te gaan met netwerkcapaciteit. Onmisbaar in een tijd waarin cloud-netwerken niet meer weg te denken zijn.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!