Witold Kepinski - 27 oktober 2014

Copaco voegt nmd | HyperDrive toe aan software portfolio

IT-distributeur Copaco heeft nmd | HyperDrive van Nomadesk toegevoegd aan haar software portfolio. Met nmd | HyperDrive kunnen IT-dienstverleners de filesharing-oplossing van Nomadesk installeren als een software appliance op een virtuele omgeving bij de eindgebruiker, in plaats van Nomadesk te leveren uit de publieke cloud. Resellers kunnen uiteraard ook de volledige omgeving hosten voor de eindklant. Zo kunnen organisaties die niet willen overgaan op een volledige cloudoplossing en de controle willen behouden over de backend, toch gebruikmaken van de uitgebreide filesharing-mogelijkheden die Nomadesk biedt.

De beveiligde filesharing en synchronisatie van Nomadesk geeft gebruikers niet alleen altijd en overal toegang tot bedrijfsdata, ook kunnen zij deze data veilig intern en extern delen. Naast de public cloudversie van Nomadesk, die al eerder beschikbaar was via het 2tCloud services platform van Copaco, bestaat nu ook de mogelijkheid om deze oplossing op een eigen virtuele server te installeren met nmd | HyperDrive. Zo kan met de bewezen Nomadesk filesharing-technologie een dedicated oplossing worden gecreëerd binnen de door de klant geaccrediteerde omgeving, aldus Bianca van Engeland (foto), Business Director Software Solutions bij Copaco: “Filesharing is ‘hot’, maar organisaties stellen soms hoge eisen om bedrijfsinformatie te beschermen. Met nmd | HyperDrive bieden we een alternatief voor de al eerder beschikbare public cloudoplossing van Nomadesk. Nog niet iedere organisatie is immers klaar om volledig over te stappen naar de cloud. Omdat nmd | HyperDrive draait op de eigen (virtuele) servers van een organisatie, worden corporate IT-vereisten automatisch gewaarborgd. Wij zien de oplossing dan ook als een waardevolle toevoeging aan ons portfolio.”

Ook Peter Geldhof, VP Sales & Marketing bij Nomadesk is enthousiast: “nmd | HyperDrive biedt bedrijven uit het mkb & Enterprise segment veilige cloud filesharing- en synchronisatiediensten, met behoud van controle over de backend, zonder extra complexiteit toe te voegen. nmd | HyperDrive installeert namelijk als een software appliance op een virtuele omgeving van de organisatie. Copaco is bovendien een distributeur die een zeer uitgesproken cloudkoers vaart en ons kan helpen bij het bereiken van de juiste partners om nmd | HyperDrive in de markt te zetten.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!