Witold Kepinski - 28 oktober 2014

Infosecurity: SecurEnvoy en TechAccess pakken malware aan met behulp van two-factor authenticatie

SecurEnvoy, de uitvinder van tokenless two-factor authenticatie zal, samen met de Nederlandse distributeur TechAccess, van 29 tot 30 oktober  op de Infosecurity.nl IT-beurs in Utrecht (stand A132) de flexibiliteit en kosteneffectiviteit van deze methode demonstreren.

Het gemak waarmee hackers gevoelige inloggegevens van bedrijven kunnen stelen werd onlangs onder de aandacht gebracht door de kwetsbaarheid voor de Bash Bug, ook bekend als Shellshock. Bedrijven die alleen op wachtwoorden vertrouwen als bescherming van hun inlogprocedures, lopen het risico dat ze malware op hun netwerk toelaten. 

One Swipe

SecurEnvoy toont tijdens de beurs de offline One Swipe functie. Bij deze technologie wordt de PIN/wachtwoord gecombineerd met een eenmalige QR-code. Om met behulp van One Swipe op een netwerk in te loggen is geen mobiele telefoonontvangst of internetverbinding nodig. De gebruiker voert eerst zijn/haar PIN op de soft token gebruikersinterface in. De smartphone of het tablet creëert dan een eenmalige QR-code. Als die code daarna wordt gescand met behulp van een webcam op een computer of mobiel apparaat, verstrekt One Swipe alle informatie die nodig is om de gebruiker te authentiseren.

Bezoekers aan de Infosecurity.nl. kunnen problemen met SecurEnvoy en de distributeur TechAccess bespreken en One Swipe in actie zien op stand A132. Daarnaast worden berichten van de veiligheidsdeskundige SecurEnvoy over huidige IT-kwetsbaarheden, zoals Bash Bug en Heartbleed, regelmatig op de blog geplaatst.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!