Fujitsu lanceert hyper-scale ETERNUS storagesysteem
28-10-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Fujitsu lanceert hyper-scale ETERNUS storagesysteem

Fujitsu introduceert zijn eerste storagesysteem dat is ontworpen om mee te groeien met de data die het host. De nieuwe Fujitsu Storage ETERNUS CD10000 is een opslag-ecosysteem met een vrijwel ongelimiteerde datacapaciteit en levensduur. Deze oplossing verlost organisaties van de belangrijkste pijnpunten waar zij door exponentiële datagroei mee te maken krijgen, aldus Fujitsu.

Wereldwijd neemt de hoeveelheid data die online bewaard wordt sterk toe. Dit stelt organisaties voor een aantal uitdagingen zoals schaalbaarheid van storagesystemen, verhoogde complexiteit en kosten én fysieke beperkingen om data in de toekomst te kunnen migreren zonder de lopende business te verstoren. Dit tezamen zorgt voor een behoefte aan een nieuwe benadering om tientallen Petabytes aan data online te kunnen houden. Het nieuwe ETERNUS storagesysteem is het antwoord op deze uitdagingen, aldus Fujitsu.

Architectuur

Het nieuwe ecosysteem van Fujitsu maakt het mogelijk losse storage nodes toe te voegen, te verwisselen en te upgraden zonder dat gebruikers hinder door middel van downtime ondervinden. Hierdoor blijft het systeem – en de data erop – onafgebroken en oneindig online. Door uitwisselbaarheid door de generaties heen, draaien nieuwe nodes moeiteloos naast oudere nodes, waardoor investeringen in het nieuwe ETERNUS systeem beschermd blijven.

Ongelimiteerde opschaalbaarheid

De komst van dit nieuwe ETERNUS systeem luidt een nieuw tijdperk in van oplossingen met een extreem hoge datacapaciteit voor het online houden en beheren van dagelijks gebruikte data. Bij de introductie ondersteunt het systeem tot 56 Petabytes (56.000 Terabytes) aan online data. Ter illustratie: 1 Petabyte aan data staat gelijk aan ongeveer 100.000 uur aan full HD (1080p) video. Volgend jaar zal Fujitsu updates uitbrengen om het systeem nog verder op te schalen dan 56 Petabytes.

Ceph

Het nieuwe ETERNUS systeem is gebaseerd op de open source Ceph-standaard voor storage-software. Fujitsu heeft hier functionele verbeteringen aan toegevoegd voor datamanagement. Hierdoor opereert het gehele systeem als een ‘single pane of glass’. Wereldwijde uitgebreide ondersteuning door Fujitsu maakt dat klanten voor het eerst gebruik kunnen maken van corporate serviceniveaus voor een op open-source software gebaseerd storagesysteem. ETERNUS CD10000 brengt de unieke mogelijkheid met zich mee om complexe opslag eenvoudiger te maken, de kosten ervan te verlagen en fysieke opslacapaciteit te optimaliseren, aldus Fujitsu.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Software