Redactie - 29 oktober 2014

Xeu presenteert tijdens Infosecurity.nl veilige Netop M2M-oplossing

Netop, leverancier van remote supportsoftware, presenteert deze week tijdens de beurs Infosecurity.nl een M2M-oplossing. Hiermee kunnen organisaties veilig en eenvoudig toegang op afstand krijgen tot apparaten, zoals airconditioningssystemen, pinautomaten en printers.

Steeds vaker zijn verwarmingssystemen of andere technische voorzieningen verbonden met het netwerk van een onderneming. Het voordeel daarvan is, dat gebruikers deze toestellen digitaal en op afstand kunnen aansturen en dat het onderhoud en beheer door servicepartijen grotendeels remote kan worden uitgevoerd. Een nadeel van deze systemen is evenwel, dat ze een ongewenste toegang kunnen vormen tot de rest van het digitale netwerk van een organisatie. 

De laatste tijd gebeurt het regelmatig dat gevoelige informatie op straat komt te liggen doordat hackers zich via technische installaties toegang weten te verschaffen tot IT-systemen. In veel gevallen is de oorzaak dat IT-beheerders en IT-managers te weinig aandacht besteden aan deze apparatuur aan de randen van hun netwerk. Zo staan gebruikersnamen en wachtwoorden vaak nog in een standaardsetting en wordt niet getoetst welke impact software-updates in het netwerk hebben op de veiligheid van de connectie naar technische apparatuur.

Versleutelde tunnel

Om technische installaties veilig te integreren in een netwerk en toch beheer op afstand mogelijk te maken, introduceert Netop een veilige en versleutelde verbinding tussen de IT-omgeving en de apparaten die beheerd moeten worden. Met deze oplossing kan aan derden ad-hoc toegang tot de te beheren systemen worden verleend, zoals leveranciers of serviceproviders, zonder dat zij direct toegang krijgen tot het gehele netwerk. Op deze manier wordt een organisatie beschermd tegen hackers die via een technische installatie inbreken en daarmee toegang krijgen tot de rest van het netwerk van de onderneming. Het netwerk hoeft daarvoor niet uitgebreid te worden. Ook worden er geen gebruikers aan de directory services toegevoegd. Secure M2M van Netop is eenvoudig te configureren en een IT-training is niet nodig.

“Netop is gespecialiseerd in Remote Access en Control. Met Secure M2M voegt Netop een belangrijke oplossing aan het portfolio toe voor het remote beheer van specifieke devices waarop geen cliënt/host geïnstalleerd kan worden”, zegt Georgina Beels (foto), Sales & Marketing Manager bij distributeur XEU die Netop in Nederland vertegenwoordigt. “Klanten zijn steeds alerter op de dreigingen van cyberaanvallen en Netop geeft met Secure M2M extra gereedschap aan organisaties om het netwerk beter te beveiligen.”

Secure M2M van Netop is vanaf nu beschikbaar op de Nederlandse markt. Netop presenteert en demonstreert de M2M-oplossing op de beurs Infosecurity.nl, op 29 en 30 oktober 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht. Netop is te bezoeken in stand D131.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!