Witold Kepinski - 29 oktober 2014

EMC introduceert Enterprise Hybrid Cloud

EMC introduceert Enterprise Hybrid Cloud. Deze oplossing integreert hardware, software en diensten van EMC en VMware, en bundelt zo de krachten van een private en public cloud.

Met deze oplossing kunnen organisaties binnen een maand IT-as-a-service (ITaaS) opzetten. Bovendien hoeven IT-organisaties niet meer te kiezen tussen de snelheid en flexibiliteit van public cloud-diensten of de controle en beveiliging van private cloud-infrastructuren, aldus EMC.

Het is momenteel volgens EMC lastig voor IT-organisaties om de eisen van moderne, snel veranderende bedrijven bij te houden Dit vraagt enerzijds om de betrouwbaarheid en controle van een private cloud en aan de andere kant de eenvoud, lage kosten en flexibiliteit van een public cloud. De EMC Enterprise Hybrid Cloud maakt het mogelijk om te profiteren van het beste van beide werelden.

Door de inzet van de EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution functioneert de IT-organisatie als 'broker' voor betrouwbare cloud-diensten, met behoud van de keuzevrijheid voor de management- en orchestratietechnologie waarop de hybride cloud gebaseerd is, aldus EMC. Het resultaat is een hybride cloud-oplossing die traditionele en nieuwe generatie applicaties optimaal ondersteunt. Daarnaast biedt de nieuwe oplossing de financiële transparantie waarmee IT haar waarde voor de business kan onderstrepen en een veilige beheerervaring.

IT-as-a-Service

De EMC Enterprise Hybrid Cloud is eenvoudig, geautomatiseerd en on-demand beschikbaar. De belangrijkste voordelen zijn implementatie binnen 28 dagen met de ondersteuning van EMC Professional Services; toegang tot een complete servicecatalogus van geautomatiseerde dataservices: integratie met public cloud-diensten op basis van VMware vCloud Air, Microsoft Azure, AWS en andere EMC powered cloud service providers; EMC Enterprise Hybrid Cloud is te bouwen op VCE Vblock Systems en VSPEX voor versnelde inzet en ‘EMC gold level’- Customer Service.

Om klanten optimaal te ondersteunen, zegt EMC vele ontwikkeluren aan de nieuwe oplossing besteed. De belangrijkste technische aspecten zijn: end-to-end testen en validatie, waardoor alle onderdelen gegarandeerd samenwerken: best practices en referentie-architectuur voor snelle inzet: honderden workflows op basis van klant usecases die self-service inzet vergemakkelijken en speciale ontwerp-templates met voorgedefinieerde serviceniveaus voor de infrastructuur van diverse applicaties.

Cloud platform software

In 2015 is de EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution geschikt voor Microsoft- en OpenStack-technologie. Met de oplossing voor het Microsoft Cloud Platform kunnen klanten hun on-premise EMC storage-oplossingen en Windows Server Hyper-V infrastructuur met Microsoft Azure eenvoudig integreren. Dit maakt inzet en beheer van applicaties en workloads binnen hybride omgevingen nog eenvoudiger, aldus de leverancier. EMC ondersteunt daarmee de succesvolle inzet voor hybride cloud-omgevingen, ongeacht de keuze voor het onderliggende cloud-platform. Met de EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution voor Microsoft en OpenStack profiteren deze omgevingen van dezelfde voordelen die de EMC Enterprise Hybrid Cloud Federation SDDC Edition met VMware biedt.

EMC Enterprise Hybrid Cloud Services

Met de nieuwe professional services en opleidingen kunnen klanten de EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution binnen hun IT-omgeving implementeren. Als cloud-speler zegt EMC al betrokken te zijn bij ruim 15.000 cloud-implementaties met ondersteuning voor infrastructurele, operationele en applicatietransformaties. Naast nieuwe diensten voor architectuur, design en implementatie voor hybride clouds maakt EMC Professional Services een einde de complexiteit van de cloud met EMC Managed Service voor Enterprise Hybrid Cloud biedt compleet operationeel beheer van de omgeving, inclusief SLA’s. De service biedt resources op locatie of extern (een jaar of langer).

EMC Cloud Advisory Service biedt een schaalbare geautomatiseerde analyse van applicatie-eisen om te bepalen of de workload geschikt is voor de cloud. Vervolgens volgt op basis van economische en functionele eisen een aanbeveling voor een public of private cloud, aldus EMC.

EMC IT Transformation Workshop biedt een strategische planningsessie met een EMC-expert die helpt bij de prioriteitstelling van de concrete stappen voor IT-transformatie rondom servicestrategie, applicaties, operationeel model en infrastructuur. Dit dient ook als benchmark voor bedrijven in dezelfde sector en concurrenten. Education Services biedt EMC-opleidingen voor klanten die hun EMC Enterprise Hybrid Cloud zelf beheren en inzetten.

De EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution Federation SDDC Edition met VMware is per direct verkrijgbaar.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!