Redactie - 30 oktober 2014

Office 365 wordt een app-platform

Ontwikkelaars kunnen voortaan toepassingen ontwikkelen die integreren met Office 365. Dat opent de deur voor een hoop nieuwe functies, zo meldt Datanews.

Nadat Microsoft enkele weken terug Windows 10 in de schijnwerpers plaatste, valt op TechEd Europe op dat hier Office 365 de show moet stelen. Naast onbeperkte opslag voor Onedrive en eigen MDM-tools, geeft Microsoft een aantal API's vrij voor mail, bestanden, agenda en contacten.

Daarmee kunnen ontwikkelaars verschillende aspecten van Office 365 koppelen aan een nieuwe of bestaande app. Een van de voorbeelden/partners is de startup IFTTT, waarmee je zelf eenvoudige scriptjes kan opstellen. In de demo toonde Chris Johnson, group product manager voor Office 365, hoe je zo een sms kan laten sturen wanneer je een e-mail krijgt van bepaalde personen. In een ander voorbeeld (los van IFTTT) wordt inkomende e-mail gekoppeld aan LinkedIn om zo snel het profiel te zien van de afzender.

De apps werken overigens cross-platfom, dus zowel op de softwareversie, online versie als mobiele versie van Office 365. Ook maakte Microsoft in het kader van de conferentie bekend dat OneDrive onbeperkte opslag krijgt voor betalende klanten en dat bedrijven mobile device managementkunnen toepassen op de data van Office-toepassingen.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!