Witold Kepinski - 31 oktober 2014

G DATA PatchManagement sluit gaten in software

De nieuwste generatie van G DATA’s zakelijke oplossingen, versie 13.1, biedt een uitgebreide versie van PatchManagement, die IT-afdelingen helpt bij het up-to-date houden van alle software op het systeem. Het nieuw ontworpen dashboard stelt beheerders in de gelegenheid om in één oogopslag de update-status van de pc’s in het netwerk te zien en gemakkelijk de functionaliteiten te vinden die zij nodig hebben om het updateproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dit scheelt tijd en geld, terwijl de bescherming van het netwerk juist toeneemt.

Volgens Microsoft worden dagelijks gemiddeld 22 zwakke plekken in software gevonden. Dat komt neer op ongeveer 8000 lekken per jaar. Zo’n 70% daarvan wordt actief uitgebuit door cybercriminelen. Op het moment van daadwerkelijke besmetting is in 90% van de gevallen al wel een patch voor het lek beschikbaar, maar is deze nog niet geïnstalleerd. Cybercriminelen vertrouwen op de trage installatie van patches en slagen er zo in om het bedrijfsnetwerk binnen te dringen.

PatchManagement: altijd volledig up-to-date
Gemiddeld draaien er op een bedrijfs-pc 74 verschillende softwareprogramma’s van verschillende uitgevers. Een gemiddelde IT-afdeling krijgt zo te maken met 30 verschillende update-processen. Door deze grote verscheidenheid verliezen beheerders gemakkelijk het overzicht van wie welke patches wanneer uitbrengt en op welke pc’s deze moeten worden uitgerold.

Met G DATA PatchManagement kunnen bedrijven weer grip krijgen op hun IT-infrastructuur. Met behulp van ’s werelds grootste patch-database biedt de module betrouwbare informatie over updates voor geïnstalleerde programma’s. Dit betekent dat lekken kunnen worden gedicht voordat er exploits voor beschikbaar zijn en kan 90% van de thans succesvolle aanvallen worden tegengehouden, aldus de Duitse security leverancier.

G DATA PatchManagement ondersteunt nu alle moderne Windows-systemen. Hierdoor kunnen alle beveiligingsupdates van Windows automatisch worden uitgerold over het hele netwerk. Het vernieuwde G DATA PatchManagement is nu verkrijgbaar als add-on bij alle oplossingen van de G DATA Business Generation 13.1.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!