Witold Kepinski - 31 oktober 2014

Pure Storage committeert zich aan OpenStack

Pure Storage, de aanbieder van all-flash enterprise storage, maakt bekend dat zij zich heeft aangesloten bij de OpenStack Foundation als sponsor en committer en hiermee haar inzet aan de open cloud computing normen formaliseert. Het bedrijf wil actief deelnemen aan de ontwikkeling van de OpenStack-codebase en zal haar bijdrage leveren door haar resultaten en verbeteringen van het platform met de Open Source-community te delen. OpenStack is een open en uitbreidbare besturingsomgeving voor cloudgebaseerde infrastructuur.

Tegelijkertijd kondigt het bedrijf de twee nieuwe oplossingen aan die zijn gebaseerd op OpenStack’s privé- en publieke clouds en die vanaf heden beschikbaar zijn. De oplossingen zijn een OpenStack Cinder-stuurprogramma dat is geïntegreerd met de bijbehorende Purity-besturingsomgeving (Purity Operating Environment; OE). Hiermee kan een uitgebreider opslagprestatie, functionaliteit en vereenvoudigd beheer worden geboden aan klanten die gebruikmaken van cloud diensten op het OpenStack-platform.

Daarnaast biedt Pure Storage ook een Python Automation Toolkit aan die via Python-scripts de kant-en-klare automatiseringsmogelijkheden van zijn FlashArray-productenreeks uitbreidt. Hiermee worden gebruikers in staat gesteld om geavanceerde opslagworkflows te creëren die verder reiken dan de door OpenStack geboden Cinder Block-opslagdiensten, zoals het automatiseren van snapshotbeleid, replicatie, IO-statistieken en capaciteitsbeheer. Zowel het OpenStack Cinder-stuurprogramma als de Python Automation Toolkit maken gebruik van de uitgebreide RESTful API van Purity OE en bieden volledige toegang tot de geboden commando's en informatie. Samen maken ze het mogelijk om FlashArray nauwer te integreren met OpenStack, waardoor een radicaal vereenvoudigd opslagbeheer, vele automatiseringsmogelijkheden en uitgebreide functies worden geboden in een robuuste, sterk presterende en gebruiksklare cloud.

All-flash-opslag op de OpenStack-cloud
Pure Storage FlashArrays zijn speciaal ontworpen om de voordelen van flash ten volle te benutten en een sterk presterende en schaalbare basis te leggen voor cloud computing omgevingen. Door de integratie met OpenStack- en Python-extensies maakt Pure Storage om aanpassingen door te voeren. Ook wordt de functionaliteit voor gebruikers uitgebreid, waardoor de op OpenStack gebaseerde clouds optimaal kunnen worden benut. P

De nieuwe oplossingen omvatten onder anere OpenStack Cinder Driver voor Purity OE. OpenStack is een open en uitbreidbare besturingsomgeving voor cloudgebaseerde infrastructuur. OpenStack is in razend tempo uitgegroeid tot het toonaangevende platform om privé- en publieke cloud computing-omgevingen op te bouwen die ondersteuning bieden aan Infrastructure as a Service (SaaS), Platform as a Service (Paas) en Software as a Service (SaaS). Cinder is de infrastructuur om blokgebaseerde opslag in OpenStack te beheren. De Pure Storage Cinder Driver for Purity OE kan rechtstreeks worden geïntegreerd met op OpenStack gebaseerde privé- en publieke clouds via haar geavanceerde REST API. Hierdoor kan een uitermate wendbaar platform worden geboden dat ontwikkelaars ondersteunt en volledige ondersteuning biedt voor volumecommando's van OpenStack Juno. Het stuurprogramma wordt zonder bijkomende kosten met elke FlashArray meegeleverd, inclusief volledige documentatie om installatie, configuratie, implementatie en probleemoplossing te vereenvoudigen.

Verder is er Python Automation Toolkit voor geavanceerde opslagworkflows. Python, de populaire open source-programmeertaal, biedt een eenvoudig mechanisme voor het bereiken van langdurige geautomatiseerde opslag via de Purity REST API. In combinatie met de nieuwe Pure Storage Cinder Driver biedt de Python Automation Toolkit verbeterde out of the box automatiseringsmogelijkheden en verhoogde functionaliteit van Cinder. Gebruikers van FlashArray kunnen met deze toolkit eenvoudig nieuwe Python-workflows creëren en de mogelijkheden op het gebied van monitoring, capaciteit en rampherstel van hun OpenStack-implementaties vergroten aldus Pure Storage.

Productbeschikbaarheid en productinformatie

De Pure Storage OpenStack Cinder Driver en de Python Automation Toolkit kunnen worden gedownload en zijn volledig compatibel met Purity 3.4 en alle daaropvolgende versies. Met elke FlashArray wordt documentatie voor de Purity OE REST API meegeleverd. Bestaande Pure Storage klanten en partners kunnen gratis de OpenStack Cinder Drive en Python Automation Toolkit downloaden via www.community.purestorage.com.

De Pure Storage Cinder Driver is ook opgenomen in het OpenStack’s Juno bericht op 16 oktober 2014. Het Juno bericht kunt u hier vinden: wiki.openstack.org/wiki/ReleaseNotes/Juno.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!