Witold Kepinski - 01 november 2014

Coolblue en Paradigit winnen awards tijdens ABN AMRO Retailer of the Year Gala

Winkelketen Action is uitgeroepen tot ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland 2014. Albelli.nl nam de Webshop Award Nederland 2014 in ontvangst en Paradigit won de Cross Channel Award 2014. Laatstgenoemde twee publieksprijzen zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt. Raymond Cloosterman van Rituals nam de vakprijs Retail Executive 2014 in ontvangst. Het managementteam van Coolblue won de vakprijs Retail Managementteam 2014. De prijzen zijn vandaag uitgereikt tijdens het ABN AMRO Retailer of the Year Gala in Santpoort.

In de afgelopen maanden beoordeelden ruim 350.000 consumenten hun favoriete winkelketen(s) voor de publieksprijzen ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland. Consumenten beoordeelden een winkelketen op negen aspecten: prijsaspecten - prijs-kwaliteitverhouding, prijsniveau en acties & aanbiedingen - serviceaspecten - service en deskundigheid en klantvriendelijk personeel - en op assortimentsaspecten: assortiment, sfeer en vernieuwing. Bij de publieksprijs Webshop Award Nederland was sprake van vergelijkbare aspecten, maar stonden ook levering, de gebruiksvriendelijkheid van de website en betaling centraal. Deze scores resulteerden uiteindelijk in 31 categoriewinnaars die op 15 september bekend zijn gemaakt. Deze winnaars maakten allemaal kans op de overalltitel door stemmen van de consument binnen te halen en daarbij het beste te scoren op de belangrijkste aspecten. Action behartigt naar de mening van een grote meerderheid van Nederland het beste de belangen van de markt en mag zichzelf daarom de Beste Winkelketen van Nederland 2014 noemen. Dit jaar is ook voor het eerst de ABN AMRO Webshop Award Nederland uitgereikt. Naast deze publieksprijzen is ook de Cross Channel Award uitgereikt. De winkelketen Paradigit heeft gewonnen van 28 andere genomineerde cross channel retailers.

Vakprijzen Retail Executive 2014 en Retail Managementteam 2014


Raymond Cloosterman van Rituals, sleepte de vakprijs Retail Executive 2014 in de wacht. Hiermee liet zij de andere genomineerden achter zich. Hieronder de volledige Top 5 Retail Executives:

Raymond Cloosterman van Rituals
Philip Mountford van Hunkemöller
Bart van den Nieuwenhof van La Place
Daniël Ropers van Bol.com
Colette Cloosterman van Jumbo

Het managementteam van Coolblue behaalde de meeste stemmen voor de vakprijs Retail Managementteam 2014. De Top 5 Retail Managementteam ziet er als volgt uit:

Coolblue
Hunkemöller
Action
La Place
Kruidvat

De winnaars van beide vakprijzen zijn vastgesteld nadat vakgenoten (retailers) in een eerste stemronde aangaven welke Retail Executive en welk Retail Managementteam zij wilden nomineren. Op basis hiervan is een Top 10 Retail Executives en een Top 10 Retail Managementteams samengesteld. In de tweede ronde is gestemd op één Retail Executive en één Retail Managementteam. Hieruit kwam een Top 5 voor beide categorieën voort. Tijdens het ABN AMRO Retailer of the Year Gala konden retailers hun laatste stem uitbrengen. In totaal hebben ruim 800 vakgenoten gestemd.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!