Wouter Hoeffnagel - 05 november 2014

Nederlandse bedrijven stellen groot opleidingsbudget beschikbaar voor ICT'ers

Bedrijven investeren flink in het opleiden van nieuw ICT-personeel. 74% van de Nederlandse bedrijven heeft een opleidingsbudget beschikbaar voor ICT'ers. Onder grote bedrijven ligt dit percentage zelfs op 84%. In 30% van de gevallen is per jaar meer dan 25.000 euro gereserveerd voor opleidingen.

Dit blijkt uit onderzoek van Computable in samenwerking met Jaarbeurs, waarvoor vijfhonderd professionals bij voornamelijk bedrijven met meer dan 300 werknemers zijn ondervraagd. Een mogelijk verklaring voor de grote opleidingsbudgetten zijn opkomende trends als Internet of Things (IoT) in combinatie met security-zorgen.

Grote impact op organisaties
60% van de ondervraagde IT-professionals en IT-beslissers verwacht dat IoT een grote impact gaat hebben op de organisatie. IoT-apparaten leveren bedrijven veel informatie op. De apparaten registreren allerlei gegevens over gebruikers en geven deze informatie via internet door. De data kan worden ingezet voor marketingdoeleinden, maar ook om producten en dienstverlening te optimaliseren. 20% van de bedrijven geeft aan geen grote gevolgen te zien van het IoT voor de eigen organisatie.

Beveiliging is eveneens een hot item. 68% van de IT-professionals en -beslissers ziet security als de grootste uitdaging. Aanleiding hiervoor is dat steeds meer medewerkers mobiel werken, wat kan via een zakelijke apparaat of een eigen device. 45% noemt het toegankelijk maken van bedrijfsdata op mobiele apparaten de grootste uitdagingen, terwijl 41% het beheer van mobiele apparaten noemt.

Beveiliging in de cloud
Ook de cloud is voor bedrijven een bron van beveiligingszorgen. 65% noemt beveiliging in de cloud de grootste uitdaging. 48% maakt zich vooral zorgen over privacy als gekeken wordt naar de cloud. De afhankelijk van leveranciers (38%) en wet- en regelgeving (33%) baart IT-professionals en -beslissers minder zorgen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!