Wouter Hoeffnagel - 06 november 2014

Dell lanceert modulaire Dell PowerEdge FX architectuur

Dell lanceert een modulaire server architectuur. De architectuur kan storage uit servermodules beschikbaar maken voor meerdere servers in één enkele behuizing. De nieuwe architectuur is gepresenteerd op Dell World.

Met de lancering van de nieuwe Dell PowerEdge FX architectuur stapt Dell in de markt voor modulaire servers. De oplossing wordt door Dell ook wel haar next generation converged infrastructuur architectuur genoemd. Dell biedt al langer converged infrastructure oplossingen aan zoals Active Infrastructure, PowerEdge VRTX en Dell XC.

Breed scala aan workloads ondersteunen
PowerEdge FX is een voor datacenters geoptimaliseerde infrastructuur die klanten de mogelijkheid geeft een breed scala aan workloads te ondersteunen. 2U-behuizing met zes nieuwe sleden voor PowerEdge-servers, storage- en netwerk-IOA, die allerlei workloads ondersteunen. 

Dell gaat verschillende soorten servers beschikbaar stellen voor de PowerEdge FX. Het gaat hierbij om varianten variërend van een servers met system-on-chip processors tot servers met varianten serverprocessors per module. In totaal kunnen 16 2.5 inch harde schijven worden aangebracht in het chassis, die kunnen worden geconfigureerd als direct-attached storage voor de vier servermodules. Tot slot is de PowerEdge FX uitgerust met acht PCIe sloten.

Configuraties
Channel partners en klanten kunnen de modulaire architectuur configureren voor een breed scala aan oplossingen. Zo kunnen partner direct-attached storage gebruiken voor VMware of Hadoop of InfiniBand gebruiken in een high-performance computing configuratie voor test- en ontwikkeldoeleinden. Brian Payne, senior product planning manager voor Dell's PowerEdge server portfolio, stelt dat hier bij andere fabrikanten vaak vijf verschillende architecturen voor nodig zijn.

Naar verwachting is de PowerEdge architectuur inclusief het PowerEdge FX2 chassis en aantal server cartridges FC630 en FM120x4 beschikbaar vanaf december. Dell verwacht andere server cartridges vanaf de eerste helft van 2015 beschikbaar te stellen. Het gaat hierbij onder andere om de FD332, FN IOA, FC430 en F830. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!