Dell lanceert nieuwe storage en networking producten op Dell World 2014
06-11-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dell lanceert nieuwe storage en networking producten op Dell World 2014

Dell lanceert een reeks nieuwe producten. Het bedrijf introduceert volledig op flashgeheugen gebaseerde storage arrays, nieuwe Dell Storage PS-arrays voor kleinschalige implementaties, geconvergeerde web-scale appliances en een nieuwe Open Networking-oplossing.

De volledig op flashgeheugen gebaseerde storage arrays worden beschikbaar voor de prijs van traditionele oplossingen met harde schijven. Het gaat om een configuratie uit de Dell Storage SC-reeks. De Dell Storage SC4020 Entry-Level All-Flash-configuratie moet een betaalbare oplossing bieden voor bedrijven die flashgeheugen willen inzetten.

Dell Storage PS4210-arrays
Daarnaast introduceert Dell de nieuwe Dell Storage PS-arrays voor kleinschalige implementaties. De Dell Storage PS4210-arrays op instapniveau bieden connectiviteit voor primaire storage en bedrijfskritische workloads. Dit hybride (flash en HDD) instapmodel binnen de PS Series van Dell is onder andere gericht op gebruik in kleine tot middelgrote gevirtualiseerde datacenters en externe filialen. De PS4210-arrays zijn compatibel en interoperabel met alle arrays uit de Dell EqualLogic PS-reeks.

De nieuwe hybride 10GbE iSCSI-arrays zijn verkrijgbaar in vijf modellen met grootzakelijke storagemogelijkheden. De controller van de arrays biedt meer dan het dubbele cachegeheugen en twee keer zoveel poorten ten opzichte van eerdere arrays.

Geconvergeerde web-scale appliances
Dell kondigt daarnaast de wereldwijde beschikbaarheid aan van de Dell XC-reeks van geconvergeerde web-scale appliances. Deze appliances combineren rekenfunctionaliteit, storage en hypervisor in één oplossing. De appliances maken gebruik van Nutanix software. Dell wil met de geconvergeerde web-scale appliances een geïntegreerde aanpak leveren die storage van grootzakelijk niveau naar gevirtualiseerde server- en VDI-omgevingen brengt. De nieuwe appliances zijn verkrijgbaar in vijf modellen, die ondersteuning bieden voor verschillende typen workloads.

Dell, Brocade en Intel gaan gezamenlijk Network Function Virtualisation (NFV)-oplossingen ontwikkeling om de levering van diensten in het carrier-netwerk te virtualiseren en versnellen. Deze oplossingen maken gebruik van het onlangs geïntroduceerde NFV-platform, dat wordt ondersteund door het Intel Open Network Platform voor serverarchitecturen, de Intel Data Plane Developer Kit en de Brocade Vyatta vRouter-software voor virtualisatie van netwerkfuncties. De drie partijen willen samen telecomproviders gaan helpen de operationele en kapitaalkosten te verlagen. Daarnaast stellen de oplossingen telco's in staat nieuwe diensten in korte tijd aan klanten te leveren. NFV-ontwikkelaars krijgen daarmee toegang tot technologieën voor het evalueren en ontwikkelen van commerciële oplossingen.

Beschikbaarheid

  • De Dell Storage SC4020 Entry-Level All-Flash-configuratie is vanaf begin 2015 verkrijgbaar.
  • De arrays uit de Dell Storage PS4210-reeks zijn per direct beschikbaar.
  • De Dell XC-reeks van geconvergeerde web-scale appliances zijn vanaf 11 november verkrijgbaar en bieden ondersteuning voor VMware ESXi en Microsoft Windows Hyper-V.
Terug naar nieuws overzicht
Hardware