HP lanceert nieuwe oplossingen binnen HP 3PAR StoreServ Storage portfolio
06-11-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HP lanceert nieuwe oplossingen binnen HP 3PAR StoreServ Storage portfolio

HP lanceert een aantal nieuwe oplossingen binnen haar HP 3PAR StoreServ Storage portfolio. Klanten kunnen hiermee de prestaties van op flash gebaseerde capaciteit verbeteren, zonder huidige investeringen in IT-infrastructuur teniet te hoeven doen.

Het IT-bedrijf introduceert onder andere de HP 3PAR Thin Deduplication software voor de flash/SSD tiers op alle nieuwe en bestaande HP 3PAR StoreServ 7000 en 10000 modellen. Thin Deduplicatie zorgt ervoor dat de bruikbare capaciteit van de systemen wordt verhoogd. De software is beschikbaar voor alle SSD tiers op alle HP 3PAR StoreServ Storage modellen.

De meest efficiënte route naar flash opslag
HP helpt klanten de meest efficiënte en risico beperkende route naar flash opslag te bepalen met de HP 3PAR Flash Advisor toolset. Deze toolset maakt gebruik van analyses en rapportages om klanten te adviseren over de wijze waarop zij met de inzet van flash-opslag de efficiëntie kunnen verhogen, service verbeteren en kosten kunnen verlagen. Klanten die SAP oplossingen moderniseren kunnen ook gebruik maken van een nieuwe op maat gemaakte configuratie voor SAP HANA data center integratie. Deze omvat ook de HP 3PAR StoreServ all flash-arrays.

"Nu steeds meer klanten kijken naar op flash-gebaseerde opslag voor betere prestaties tegen lagere operationele kosten, moeten ze manieren vinden om dit te doen zonder onderbreking terwijl hun huidige investeringen worden beschermd", zegt David Scott, senior vice president en general manager, HP Storage. "Door de beschikbaarheid van all-flash voordelen voor alle hybride storagemodellen met een SSD, maakt HP 3PAR StoreServ Storage het mogelijk flash prestaties te bereiken zonder extra hardware aan te schaffen."

Adaptive Flash Cache
HP verbetert de prestaties van applicaties met behulp van de random lees acceleratie met Adaptive Flash Cache en schrijfacceleratie met Express Writes technologie. Beide functies zijn voortaan standaard aanwezig in het HP 3PAR-besturingssysteem. Adaptive Flash Cache gebruikt flashcapaciteit om het storage systeem cache selectief of voor de hele array uit te breiden. Dit helpt klanten applicaties te versnellen door SSD's aan de HP 3PAR StoreServ reeks toe te voegen. Dit voorkomt dat klanten hardware volledig hoeven te vervangen. HP stelt dat Adaptive Flash Cache de leessnelheid van gegevens op een schijf kan verdubbelen, terwijl de responstijd door het gebruik van SSD-capaciteit met 70% wordt teruggedrongen.

Klanten kunnen Adaptive Flash Cache en Adaptive Optimization sub-LUN tiering gelijktijdig inzetten om kostenbesparingen te realiseren en prestaties te verbeteren. Adaptive Optimization verlaagt de kosten voor gelijkwaardige prestaties. Adaptive Flash Cache levert snellere responstijden op gegevens die worden gelezen van een capaciteitsopslag tier (cold tier).

Express Writes technologie
HP 3PAR Express Writes is tevens een standaard functie van het HP 3PAR OS. De functie verlaagt de storage schrijfresponstijden met 10%, zonder dat hiervoor aanpassingen in de hardware nodig zijn.

De HP 3PAR StoreServ 7450 is één van de eerste all-flash arrays die gecertificeerd is door SAP als een enterprise storage oplossing voor het SAP HANA platform. HP stelt dat een 4 node scale-up SAP HANA oplossing met de HP 3PAR StoreServ 7450 All-flash array geconfigureerd kan worden met 60% minder ruimte en stroom dan een concurrerend alternatief van EMC.

All-flash systemen
HP lanceert tot slot de HP 3PAR StoreServ 7200 All-flash Starter Kit en een all-flash HP 3PAR StoreServ 7400 configuratie. Deze All-flash systemen bieden een hoge opslagdichtheid, waarmee HP zich richt op traditionele SAP HANA storage omgevingen die vaak met ruimte- en stroombeperkingen te maken hebben. HP heeft een ENERGY STAR certificering ontvangen voor de HP 3PAR StoreServ 7200 en 7400 arrays onder de Data Center Storage Specification Version 1.0.

Beschikbaarheid

  • HP 3PAR Flash Advisor, Adaptive Flash Cache en Express Writes zijn nu gratis beschikbaar als onderdeel van 3PAR Operating System (OS) versie 3.2.1 of hoger. Bestaande klanten met lopende onderhoudscontracten kunnen gratis upgraden naar 3PAR OS 3.2.1 of hoger. 
  • HP 3PAR Thin Deduplication, Thin Clones en bijbehorende Flash Advisor elementen zijn nu gratis verkrijgbaar voor SSD/flash tiers als onderdeel van 3PAR OS versie 3.2.1 MU1. Bestaande klanten met lopende onderhoudscontracten kunnen gratis upgraden naar 3PAR OS versie 3.2.1 MU1. 
  • HP 3PAR Dynamic Optimization is licentie software en is ook beschikbaar als onderdeel van de HP 3PAR Data Optimization Software Suite.
Terug naar nieuws overzicht
Hardware