Nexenta is gecertificeerd als Mirantis Technology Partner
07-11-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nexenta is gecertificeerd als Mirantis Technology Partner

Nexenta, speler in Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, en Mirantis, de specialist in OpenStack, maken bekend dat Nexenta is gecertificeerd als Mirantis Technology Partner. Klanten kunnen NexentaStor nu inzetten voor opslag op blok- en bestandsniveau in combinatie met Mirantis OpenStack, een aanbieder van OpenStack-distributie.

“Mirantis OpenStack biedt ontwikkelaars en operators de betrouwbaarheid, flexibiliteit en keuzevrijheid waar hun private clouds om vragen. Met de oplossing van Nexenta kunnen zij eigenschappen ook binnen hun opslagomgeving doorvoeren”, aldus Boris Rensk (foto)i, de chief marketing officer van Mirantis. Tarkan Maner, de CEO en bestuursvoorzitter van Nexenta vervolgt: “Het Software Defined Storage-aanbod van Nexenta biedt ondersteuning voor opslagdiensten op bestands-, blok- en objectniveau en een kant-en-klare zakelijke oplossing voor klanten en partners die gebruikmaken van OpenStack.”

Nexenta heeft de Cinder-driver voor NexentaStor bijgewerkt in OpenStack Juno. Klanten kunnen daarmee beschikken over een schaalbaar back-endsysteem voor de opslag van applicatiedata en images van virtuele machines. De ‘OpenStack Compatible-certificering’ zal binnen een paar weken een feit zijn.

Mirantis en Nexenta zullen hun samenwerking uitbreiden naar andere onderdelen van hun productaanbod, zoals de gehoste on demand-optie OpenStack Express van Mirantis en NexentaEdge, het platform voor objectopslag van Nexenta.

Zie voor meer informatie over het gebruik van NexentaStor in combinatie met Mirantis OpenStack de NexentaStor Solutions Guide voor Mirantis OpenStack.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Software