Witold Kepinski - 08 november 2014

Dell PowerEdge FX2 gestest: Mix & Match in het rack

Vorig jaar bracht Dell haar PowerEdge VRTX op de markt. Een server bedoeld voor kleinere bedrijven gebaseerd op een blade-systeem. Vandaag onthult het bedrijf de FX2, een 2U-rackmount die deze filosofie nog een stap verder doorzet. Hardware.info heeft de server grondig getest.

Flexibiliteit, combineren en slimme groeimogelijkheden. Dat waren belangrijke pluspunten van de VRTX (review) die we eerder dit jaar uitgebreid aan de tand voelden. Dezelfde gedachte vind je min of meer terug in de PowerEdge FX2. Een slechts 2U hoge server met ruimte voor verschillende modules. Waar de VRTX voornamelijk gericht was op de uitwisseling van servermodules biedt de veel smallere FX2 veel meer keuzemogelijkheden want naast computing modules kun je hem ook voorzien van verschillende storage modules. Ook op het vlak van de servermodules is er veel keuze, want naast krachtige modules met zware processors zijn er ook microserver blades beschikbaar voor het systeem.

Zoals je op de foto op deze pagina kunt zien, biedt de FX2 naast een flink aantal configuratiemogelijkheden aan de voorkant ook flexibiliteit aan de achterkant. Uiteraard zijn de voedingen redundant uitgevoerd en zijn er verschillende netwerkopties beschikbaar, maar kun je PCI-Express uitbreidingskaarten plaatsen die op hun beurt weer gekoppeld worden aan de blades die in het systeem verwerkt zijn.

Lees meer over de test in nl.hardware.info.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!