Witold Kepinski - 09 november 2014

Dell World 2014: nieuwe lichting PC's

Op Dell World in Austin (Texas) heeft Dell een reeks nieuwe PC-oplossingen laten zien. De nieuwe oplossingen omvatten onder meer tablets, een ‘smart desk’-werkplek, een Ultra HD-monitor en geïntegreerde softwareoplossingen voor IT-beveiliging en -beheer.  

De Dell UltraSharp 27 Monitor is ’s werelds eerste beeldscherm met een Ultra HD 5k-resolutie (5120 x 2880). Hij biedt vier keer de resolutie van QHD en zeven keer de resolutie van Full HD. Dit beeldscherm is vanaf 18 december verkrijgbaar voor €1.799 (excl. btw).

Met zijn ‘smart desk’-concept heeft Dell de pc-werkplek opnieuw uitgevonden. Hiervoor combineert Dell interactieve multi-touch LCD-schermen met een horizontaal digitaal werkoppervlak dat de gebruiker ergonomisch omringt. Gebruikers kunnen afhankelijk van de taak en hun voorkeuren de computer besturen door gebruik te maken van de touch-functionaliteit, een stylus of de nieuwe generatie van totem-gebaseerde tools. Alle onderdelen van de smart desk worden aangesloten op Dell Precision workstations. De smart desk biedt de gebruiker een nieuwe, intuïtieve manier van interactie met de computer. Bovendien kunnen meerdere gebruikers en digitale bureaubladen aan elkaar worden gekoppeld om een team binnen een project effectief te laten samenwerken.

Dell Venue-tablets
Dell introduceert verbeteringen van zijn Dell Venue 11 Pro 7000-tablets. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijk gebruik en bieden veilige toegang tot content buiten de bedrijfsfirewall. Dit vereenvoudigt het IT-beheer, aldus Dell.

Er zijn verder aatoplossingen voor specifieke branches. De Dell Healthcare Case kan volledig gedesinfecteerd worden voor gebruik in ziekenhuizen en zorginstellingen. De Dell Mobile Payment Solution biedt een 2D-barcodescanner en een magneetstriplezer voor de retail- en horecasector.

De Venue 11 Pro kan worden geconfigureerd met beveiligingsfuncties zoals twee-factor-authenticatie met een geïntegreerde smartcard- en vingerafdruklezer en de Dell Data Protection-software voor client-beveiliging. Gewapend met deze opties is de Venue 11 Pro de veiligste en eenvoudigst beheerbare Windows-tablet die op de markt verkrijgbaar is. Daarom is de tablet opgenomen in de Unified Capabilities Approved Products List (UC APL) van het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

Verbeterd softwarepakket
De Dell Software Suite biedt beveiliging en beheerbaarheid voor zowel Dell clients als heterogene omgevingen met producten van verschillende leveranciers. De suite biedt mogelijkheden zoals fficiënt beheer van Windows-apparaten met de mogelijkheid om alle hardware en software in kaart te brengen, BIOS-updates en nieuwe drivers te installeren en garantie-informatie op te vragen met behulp van Dell KACE K1000 Express. Verder biedt het bescherming van organisaties door toegangsregels af te dwingen. Op deze manier kunnen alleen betrouwbare gebruikers, apparaten en goedgekeurde apps VPN-toegang krijgen. Dit wordt geregeld door de E-Class SRA EX Virtual Appliance, die deel uitmaakt van Dell Secure Mobile Access.

De software biedt ook bescherming van eindgebruikers tegen zero day- en phishing-aanvallen met Dell Data Protection | Protected Workspace. Deze oplossing is het resultaat van een project voor geavanceerde endpoint-beveiliging dat werd bekostigd door de Advanced Research Projects Agency (DARPA) van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Dell Data Protection | Protected Workspace voert applicaties uit in een virtuele container. Als er een aanval plaatsvindt op de applicatie, wordt de malware afgezonderd en wordt er binnen 20 seconden een nieuwe veilige omgeving gecreëerd. Tot slot biedt de software veilige, beheerde omgeving voor bedrijfsgegevens en applicaties op Android-tablets met behulp van Dell Mobile Management.

Dell breidt de beheermogelijkheden bovendien uit met nieuwe Dell Command Tools. Deze bieden integratie met de bestaande SCCM- of KACE oplossingen voor eenvoudige implementaties, controle en updates. Dell is bovendien de eerste OEM die Microsoft Powershell Provider aanbiedt als onderdeel van zijn Command Tools. De tijd die nodig is voor het schrijven van scripts wordt hierdoor aanzienlijk verkort. Deze mogelijkheden kunnen jaarlijkse kostenbesparingen tot 4.550 Euro per 100 client-systemen opleveren.

Prijzen en beschikbaarheid
De Dell UltraSharp 27 Monitor (UP2715K) is vanaf 18 december beschikbaar voor 1.799 Euro exclusief btw. De tablets uit de nieuwe Dell Venue 11 Pro 7000-reeks zijn vanaf 11 november verkrijgbaar voor prijzen vanaf 545 Euro exclusief btw.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!