Peter Klint, VMware Benelux: wordt 'volume of value partner'
08-11-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Peter Klint, VMware Benelux: wordt 'volume of value partner'

Peter Klint is per 1 oktober de nieuwe regional director VMware Benelux. De Deen volgt Marc Groetelaars op die sinds 1 augustus Regional Director Benelux van ServiceNow, leverancier van enterprise IT-cloudoplossingen. Komende tijd wil hij VMware verder laten groeien door structuren en processen te optimaliseren. “Ik bezoek zoveel mogelijk klanten en partners.”

Klint was eerder verantwoordelijk als manager channel and general business van VMware Nordics and Baltics. Daarvoor was hij managing director van VMware Denemarken. Klint werkte voordat hij naar VMware overstapte 14 jaar bij Cisco. Nu heeft Klint zijn geboorteland Denemarken verruild voor de Benelux met als standplaats Nederland. “Het is een mooie kans, ik ken de Benelux-markt al heel goed door eerdere werkzaamheden bij VMware. Er bestaan weinig culturele verschillen: zo zijn Nederlanders net als Denen direct in het zaken doen.”
Maar er zijn volgens klint ook verschillen, vooral op de manier hoe klanten technologie adopteren. Nederland adopteert sneller nieuwe technologie dan Denemarken. Dat komt onder andere doordat VMware in Nederland veel grote klanten heeft die het als een ‘business benefit’ zien om nieuwe technologie te adopteren. ‘’Ik praat ook met veel klanten hoe ze technologie adopteren en waarom. De klanten in Nederland zijn zeer positief en willen meer. Er is een grote vraag naar onze services.”

Volgende stap

Klint heeft als target om de structuur en processen van VMware Benelux te optimaliseren. Daarbij wil de Deen de voordelen van VMware technologie belichten zoals van de NSX netwerk- en VSAN storage virtualisatie oplossingen. “Na het virtualiseren van de infrastructuur kunnen klanten zakelijke voordelen halen als ze een volgende stap maken met beheer van virtuele omgevingen, netwerk & storage virtualisatie en de bouw van een software defined datacenter (sddc). We bieden daarvoor oplossingen voor private-, public- en hybride cloud. Dat moeten we nog meer en beter aan de markt uitleggen.”

Klanten kunnen daarbij VMware gebruiken op verschillende hardware, aldus Klint. “VMware staat altijd open om samen te werken met grote leveranciers, zoals met HP, HDS, Fujitsu, SuperMicro en Dell rond VMware EVO: RAIL. Dit is een software-defined data center software stack dat bestaat uit VMware vSphere Enterprise Plus en ESXi, vCenter Server, VMware Virtual SAN (VSAN) voor storage en VMware vRealize Log Insight real-time log beheersoftware.”

Volume of Value

Klint zegt dat partners door het steeds grotere aanbod van VMware op den duur keuzes moeten maken waarin ze zich willen specialiseren. “Het VMware go-to-market model gaat via volume partners die licenties verkopen en value partners die gespecialiseerd zijn in verschillende VMware technologieën. Ik vraag aan ze wat ze willen zijn: volume of value partners. Dat doe ik in nauwe samenwerking met VMware channel manager Stef Koopman. Een value partner is bijvoorbeeld een systeem integrator die onze geavanceerde oplossingen verkoopt, zoals de VMware Horizon end-user computing oplossingen. Of ons cloud aanbod met een ‘inside en outside infrastructuur’. Of met VMware software defined datacenter software waarmee je iets unieks kan bouwen.”

Daar ligt volgens Klint ook tegelijkertijd een uitdaging. “Partners kunnen meer keuzes maken waarin ze willen specialiseren. Een partner kan niet alles van ons portfolio doen. Het gaat om focus. Ze kunnen zich specialiseren in end user computing, NXS, VSAN of met vCloud Air beheersoftware voor sddc. De partners maken allemaal zelf uit welke beslissing ze gaan nemen om verder te specialiseren. Je ziet nu wel resultaten. De meeste partners verkopen nu meer dan alleen maar VMware vSphere voor servervirtualisatie. Ze hebben hun aanbod uitgebreid met bijvoorbeeld VMware beheer oplossingen, het virtualiseren van netwerken of in het virtualiseren van storage.”

WK

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud