Tom Costers ruilt Microsoft uit Seattle voor Awingu uit Gent

Tom Costers ruilt Microsoft uit Seattle voor Awingu uit Gent

08-11-2014 | door: Witold Kepinski

Tom Costers ruilt Microsoft uit Seattle voor Awingu uit Gent

Awingu, een Belgisch softwarebedrijf dat cloudoplossingen ontwikkelt, zet zijn ambities kracht bij. Na de recente aankondiging van het Europese partnerschap met Ingram Micro, kondigt Awingu aan dat Tom Costers vanaf 1 oktober 2014 de functie van Chief Commercial Officer (CCO) opneemt.

Met de aanstelling van Tom Costers weet het Gentse bedrijf na Walter Van Uytven als CEO opnieuw een gereputeerd ICT-professional met hoog profiel aan te trekken. Tom Costers was tot voor kort Senior Director Local Channel Sales bij de Worldwide OEM-divisie van Microsoft in Seattle.

Na het aantrekken van Walter Van Uytven als CEO in maart van dit jaar, vormt de aanstelling van Tom Costers tot CCO een nieuwe mijlpaal voor Awingu dat een plaats ambieert in de snelgroeiende cloudmarkt. Beide ervaren managers zullen de jonge onderneming verder uitbouwen tot een internationale speler via de commercialisering van ‘Smart Global Office’, Awingu’s desktop oplossing in de cloud. Deze oplossing biedt organisaties een veilige toegang tot alle bedrijfstoepassingen en -documenten via de webbrowser, en dit vanop elk mobiel of vast apparaat (desktop, laptop, Chromebook, tablet of smartphone), aldus het bedrijf.

Tom Costers heeft 20 jaar ervaring in de ICT-sector. Hij begon zijn carrière bij Computer2000, het latere Tech Data, en stond aan de wieg van Tech Data International. Tom was sinds 2003 aan de slag bij Microsoft, eerst in leidinggevende functies binnen de divisie Small and Mid-sized Solutions and Partners (de KMO- en partnerdivisie) en vervolgens als directeur van de lokale OEM-afdeling, waarna hij de overstap maakte naar een wereldwijde rol binnen deze divisie van Microsoft in Seattle.

Walter Van Uytven, CEO van Awingu, verklaart: "Ik ben verheugd om Tom als CCO te verwelkomen. Zijn komst toont aan dat we als jonge organisatie over de nodige troeven beschikken die ervaren talent overtuigen om de schouders onder onze visie en strategie te zetten. De aanstelling van Tom betekent tevens dat Awingu nog een versnelling hoger schakelt om van Smart Global Office een Europees succesverhaal te maken."

Naast Tom Costers bestaat het managementteam van Awingu uit Sophie De Maesschalck als CFO en Pieter De Clerck als CTO. De onderneming staat onder leiding van CEO Walter Van Uytven.

Terug naar nieuws overzicht
Software