Wouter Hoeffnagel - 10 november 2014

Xerox helpt bedrijven op papier gebaseerde workflows te automatiseren

Xerox introduceert twee nieuwe oplossingen om bedrijven te helpen bij het migreren naar een digitale, papierloze werkomgeving. Xerox Digital Alternatives helpt bedrijven op papier gebaseerde workflows te automatiseren, terwijl Xerox Print Awareness Tool medewerkers aanmoedigt milieubewust te werk te gaan.

Xerox staat bekend als leverancier van onder andere printers en kopieermachines. Het lijkt dan ook niet direct een logische keuze voor het bedrijf om in te zetten op oplossingen die papierloos werken stimuleren. Mike Feldman, President Large Enterprise Operations bij Xerox, legt uit: “Het zal voor velen een verrassing zijn waarom juist wij ons bezig houden met technieken om minder te printen. Maar wij brengen de digitale wereld met de papieren wereld samen om ondernemingen te ondersteunen bij het beter begrijpen, beschermen en effectiever gebruikmaken van informatie. Het doel van minder printen is niet alleen het verminderen van papiergebruik. Het gaat om effectiever werken, het verbeteren van productiviteit, het versnellen van klantcontact en de inzet van data voor het versterken van de business.”

Het onderscheid tussen papier en digitaal is verdwenen
Xerox Digital Alternatives is een desktoptechnologie die op papier gebaseerde workflows binnen elke organisatie automatiseert. Met Xerox Digital Alternatives kunnen gebruikers eenvoudig documenten ondertekenen, aantekeningen maken, delen, opslaan en lezen vanuit elke interface. Ook biedt Digital Alternatives de mogelijkheid om plaatsonafhankelijk documenten te synchroniseren op persoonlijke apparaten. Real-time analytics geeft bedrijven inzicht in de wijze waarop zij de overstap van papier naar digitaal werken beter kunnen managen. Xerox Digital Alternatives is geschikt voor Microsoft Windows pc's en iPads.

Om bedrijven te helpen bij het verminderen van hun carbon footprint (CO2 uitstoot) en medewerkers te motiveren hun printgedrag aan te passen heeft het Xerox Research Centre Europe (XRCE) de Xerox Print Awareness Tool ontwikkeld. Een gepatenteerd systeem dat werknemers actief aanmoedigt om het milieu te sparen en milieuvriendelijk te werk te gaan. Met behulp van gamification technologie worden medewerkers bewust gemaakt van de invloed van hun inspanning op hun printgedrag en dat van de hele organisatie. De widget volgt en analyseert de printhistorie en het printgedrag. Op basis van real-time statistieken krijgt de medewerker vervolgens tips over hoe hij zijn printgedrag verder kan verbeteren. Ook kunnen spelelementen en prijzen toegevoegd worden om deelname aan te moedigen.

Live demonstratie en beschikbaarheid
Tijdens het Gartner Symposium ITxpo van 9 tot 13 november in Barcelona presenteert Xerox haar Digital Alternatives en de Xerox Print Awareness Tool bij stand O2. Xerox Digital Alternatives is direct beschikbaar in Noord-Amerika en West-Europa en zal wereldwijd uitgerold worden in 2015. De Xerox Print Awareness Tool is verkrijgbaar in Noord-Amerika en West-Europa.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!