Veeam boekt omzetgroei van 65 procent

10-11-2014 | door: Witold Kepinski

Veeam boekt omzetgroei van 65 procent

Veeam Software, aanbieder van oplossingen die ‘Availability for the Modern Data Center bieden, presenteert de cijfers over het derde kwartaal. De omzet steeg met 65 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is het 27e opeenvolgende kwartaal waarin Veeam een omzetstijging realiseert met dubbele procentuele groeicijfers ten opzichte van dezelfde periode in het voorafgaande jaar.

“IT-afdelingen worden gedwongen om op een strategische manier te werken nu bedrijven 24/7 beschikbaarheid van alle applicaties en data eisen,” vertelt Ratmir Timashev (foto), CEO bij Veeam. “Om dat niveau van beschikbaarheid te kunnen bieden, zijn IT-afdelingen bezig het moderne datacenter te veranderen door virtualisatie, de cloud en opslagtechnologieën samen te brengen. Hierdoor kunnen zij sneller diensten en devices aanbieden, de beveiliging en controle versterken en operationele kosten verlagen. De aanhoudende groei van Veeam illustreert dit en we zien een constante vraag naar beschikbaarheidsoplossingen vanuit alle regio’s en verticals, omdat bedrijven ernaar streven de beschikbaarheid van applicaties te bieden die klanten eisen.”

Naast de cijfers van het derde kwartaal kondigt Veeam vandaag ook de beschikbaarheid van de Veeam Availability Suite v8 aan. “Ik ben zeer verheugd dat de Veeam Availability Suite v8 nu algemeen verkrijgbaar is, omdat deze aanvulling op het bekroonde Veeam-portfolio de uitdagingen aanpakt die gepaard gaan met de eisen op het gebied van bedrijfscontinuïteit en tegelijkertijd de Always-On-Business faciliteert. Deze nieuwe release versterkt de leidende positie van Veeam in de nieuwe markt voor ‘Availability for the Modern Data Center’ en bevat ruim 200 nieuwe functionaliteiten en verbeteringen, waaronder Veeam Cloud Connect, de integratie met NetApp en belangrijke verbeteringen op het gebied van replicatie en disaster recovery. Deze release zal de globale expansie en de groei van Veeam in de enterprisemarkt versnellen om de doelstellingen voor dit jaar op het gebied van zowel marktaandeel als omzet te halen.”

Er werden ook successen geboekt rond de partner business, aldus Timashev. Het VCP-programma heeft in Q3 2014 voor een omzetstijging van 159 procent gezorgd ten opzichte van Q3 in 2013. Het programma heeft daarnaast de mijlpaal van 6.000 partners behaald. Veeam werkte samen met 21 lanceringspartners om ervoor te zorgen dat er vanaf dag één ondersteuning beschikbaar is voor de Veeam Cloud Connect-functionaliteit in de Veeam Availability Suite v8. veeam lanceerde een bèta-versie van een nieuwe plug-in voor de integratie van Veeam met LabTech. Veeam heeft daarnaast Westcon Group (Nieuw-Zeeland) toegevoegd als nieuwe VCP-huuraggregator en NEXTDC in Australië verwelkomd als technologiepartner.

Het aantal klanten nam ok toe met meer dan 3.000 nieuwe klanten per maand: Veeam heeft in het derde kwartaal van dit jaar ongeveer 10.000 nieuwe klanten geworven. Hiermee komt het totaal aantal betalende klanten op 121.500. Momenteel worden er al plannen gemaakt voor VeeamON 2015.  45 procent van de Global 2000 van 2014 is klant van Veeam.  Het aantal nieuwe enterprise-klanten groeide met 108 procent ten opzichte van vorig jaar, terwijl de omzet uit enterprise-klanten met 140 procent groeide in diezelfde periode.

Veeam’s eerste grote evenement, VeeamON: The World’s Premier Data Center Availability Event, vond begin oktober plaats in Las Vegas. Het evenement was een groot succes met de aanwezigheid van ruim 1.200 klanten, partners, journalisten en analisten. 

Terug naar nieuws overzicht
Security