Wouter Hoeffnagel - 11 november 2014

Nextel lanceert nieuwe IT-oplossingen

Nextel, distributeur van onder andere Alcatel-Lucent, NEC en Aerohive, gaat haar diensten en productportfolio uitbreiden met IT oplossingen. Het bedrijf stelt Jeff Scipio aan als Business Development Manager om deze uitbreiding in goede banen te leiden.

Scipio wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor het nieuwe IT producten portfolio. Scipio was hiervoor ondermeer werkzaam bij Huawei Enterprise als Channel Director Benelux. Daarvoor heeft Scipio diverse Sales Director posities bekleed als Sales Director bij verschillende IT bedrijven en Telecom Operators.

Inspelen op een veranderende markt
Jeff Scipio: “De markt is veranderd. De oorzaak ligt niet alleen bij de financiële crisis. Er zijn ook andere oorzaken waarom de markt veranderd is. Denk hierbij aan meer mobile devices, meer mobiel werken, meer vraag naar hybride netwerken én de convergentie tussen IT en Telecom. Om de vraag naar oplossingen voor mobiel werken in te vullen, zijn we op zoek gegaan naar transparante BYOD oplossingen. Uiteindelijk hebben we een keuze kunnen maken, welke we later dit jaar zullen uitrollen”.

“Als gevolg van de crisis en de veranderende markt proberen typische Telecom resellers nu IT oplossingen te verkopen. IT resellers doen hetzelfde maar dan omgekeerd; als IT reseller proberen zij nu Telecom oplossingen te verkopen. Uiteraard is de markt door de convergentie van IT en Telecom naar elkaar toegegroeid, maar het is nog steeds moeilijk voor IT en Telecom resellers om ‘elkaars’ producten en oplossingen te verkopen. Dit is niet vreemd”, aldus Scipio.

Telecom en IT
Historisch gezien werden telecom resellers bediend door telecom distributeurs en IT resellers door IT distributeurs. Deze scheiding is aan het verdwijnen. Een nieuwe groep ICT resellers is actief op de markt, waarop distributeurs hun producten, diensten en oplossingen op moeten aanpassen. Resellers zijn volgens Nextel op zoek naar distributeurs die zowel geavanceerde IT als Telecom oplossingen kunnen bieden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!