Wouter Hoeffnagel - 12 november 2014

Drukkerij Roto Smeets Group bespaart € 285.000 door inzet HP Converged Systems

De Roto Smeets Groep, de grootste drukkerij in Nederland, verhoogt met behulp van HP de business efficiency. Het bedrijf beweert over een periode van vijf jaar dankzij de oplossing 285.000 euro te besparen. Deze besparing wordt gerealiseerd door servers, opslag en networking te consolideren in één HP ConvergedSystem 700x.

Roto Smeets Groep produceert web en sheet-print materiaal van pre-press tot distributie. De digitale aspecten van printen groeien, waardoor het bedrijf investeert in nieuwe technologieën die tijd en kostenbesparingen opleveren. “Los van de besparing op de energie en kosten voor koelsystemen van meer dan 60% en het verminderen van de CO2 emissie, vermindert HP ConvergedSystem 700x de onderhoudskosten aanzienlijk”, zegt Theo Bruinhof, manager ICT Systems, Roto Smeets Groep.

Axians
De HP ConvergedSystem 700x is door HP partner Axians bij Roto Smeets Groep geïmplementeerd. Met dit systeem worden servers, opslag, networking, software en services geconsolideerd in één unit, die schaalbaar is tot 574TB. De consolidatie moet de productiviteit van de uitgeverij ten goede komen,terwijl de kosten voor support, power en koeling juist worden teruggedrongen.

HP Pro Liant BL460 blades en HP One View infrastructuur management platform vereenvoudigen doorsnee data center processen, zoals deployment, updating, migratie en troubleshooting. HP 3PAR StoreServ 7200 Storage wordt ingezet voor de opslag van data. Axians heeft het systeem geïmplementeerd met behulp van HP 3Par Online Import.

HP FlexFabric 5900 Switch Series
Axians heeft ook de HP FlexFabric 5900 Switch Series geïmplementeerd bij de uitgeverij. Deze biedt de bandbreedte die nodig is voor high-speed communicatie. Het HP Intelligent Management Centre (IMC) vermindert de workload van Roto Smeets Group’s IT team door het bedienen vanuit één console en verbetert de IT beschikbaarheid. De nieuwe IT-omgeving van Roto Smeets Groep wordt 24x7 ondersteund door HP Proactive Care Services.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!