Witold Kepinski - 12 november 2014

T-Systems breidt partnernetwerk in Europa verder uit

T-Systems en FireEye bieden samen een oplossing die organisaties beter beschermt tegen geavanceerde cyberaanvallen. De samenwerking is een nieuwe stap in de innovatiestrategie van T-Systems. Eerder dit jaar kondigde de ICT-dienstverlener de samenwerking aan met salesforce.com op het gebied van zakelijke cloud-oplossingen. Door geselecteerde partnerships aan te gaan, wil T-Systems haar positie in Europa verder versterken.

De samenwerking richt zich op het opbouwen van een geavanceerd detectiesysteem, waarmee complexe cyberaanvallen veel sneller worden ontdekt dan via traditionele detectiesystemen. FireEye en T-Systems leveren de oplossing als Managed Security Service aan hun Europese zakelijke klanten. Organisaties kunnen zichzelf hiermee snel en effectief beter beschermen tegen IT-spionage en cyberaanvallen. FireEye is onder andere in heel Europa verkrijgbaar bij IT-distributeur Exclusive Networks.

Managed security service

De oplossingen van FireEye zijn een aanvulling op traditionele defensiesystemen, zoals firewalls en antivirusprogramma's, die onvoldoende in staat zijn gerichte aanvallen te weren. "Uit onderzoek van FireEye blijkt dat bij het reageren op inbraken, bedrijven gemiddeld 229 dagen gecompromitteerd werden. Met de nieuwe oplossing verhogen we de detectiesnelheid, waardoor de verdediging al binnen enkele minuten start", zegt Patrick de Goede van Eijk, Solution Expert Security van T-Systems Nederland. "Samen bieden we onze klanten niet alleen een tijdige waarschuwing, maar ook de mogelijkheid onmiddellijk de relevantie van aanvallen te achterhalen en gerichte tegenmaatregelen te treffen."

Binnen het partnership vullen de FireEye-oplossingen het door T-Systems ontwikkelde security-portfolio 'Advanced Cyber Defense by Telekom' (ACD) aan. Dit portfolio is speciaal op basis van beveiligingseisen van grote internationale organisaties opgesteld. T-Systems regelt ook de integratie en de werking van oplossingen bij de klant, plus de monitoring en evaluatie van de diverse gebeurtenissen. Het platform komt tot zijn recht bij aanvallen die zich onder de radar van bedrijven voordoen, zoals bij namaak bestandsbijlagen in e-mails of bij malware, dat op websites is achtergelaten (drive-by downloads). Een voorbeeld: experts isoleren verdachte e-mailbijlagen eerst en openen deze vervolgens binnen een gecontroleerde omgeving voor gedragsanalyse van het bestand. Het onderzoek naar bestanden en documenten vindt altijd plaats in een beschermde omgeving, waarin de werkomgeving zoals Apple, Windows, Java of Office gevirtualiseerd wordt. Indien er zich kritische beveiligingsincidenten voordoen, nemen de security experts van T-Systems de uitgebreide forensische analyse over, variërend van digitaal uitzoekwerk en malware-analyse tot de reconstructie van procedures en het veiligstellen van bewijsmateriaal.



Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!